You are here:

Terrazzo, emblematica pardoseal─â italian─â

Pardoseal─â decorativ─â Terrazzo

Terrazzo, mozaic vene╚Ťian autentic

GALERIE IMAGINI

Ce este Terrazzo, mozaicul vene╚Ťian autentic?

├Än prezent, termenul de Terrazzo este din ce ├«n ce mai ├«nt├ólnit atunci c├ónd vine vorba de amenaj─âri interioare avangardiste, dar ╚Öi amenaj─âri cu design clasic. Pardoseala de tip Terrazzo este foarte popular─â ╚Öi ├«n Rom├ónia, ├«ntruc├ót cu siguran╚Ť─â ai p─â╚Öit pe ea cel pu╚Ťin o dat─â ├«n via╚Ť─â. La noi ├«n ╚Ťar─â, Terrazzo se confund─â cu denumirea de mozaic. Multe sc─âri de bloc din perioada comunist─â au fost create utiliz├ónd un concept similar cu Terrazzo, precum ╚Öi unele b─âi sau buc─ât─ârii din apartamentele de bloc.

Cu toate acestea, este o mare diferen╚Ť─â ├«n ceea ce prive╚Öte materialele utilizate ╚Öi aspectul ob╚Ťinut cu Terrazzo, fa╚Ť─â de ceea ce p├ón─â de cur├ónd se considera mozaic. Terrazzo este o pardoseal─â exclusivist─â, care inspir─â lux ╚Öi care ofer─â op╚Ťiuni multiple de personalizare. A fost folosit─â pentru a ├«nnobila muzee ╚Öi cl─âdiri emblematice din ├«ntreaga lume ╚Öi nu are nicio leg─âtur─â cu monotonia mozaicului┬á comunist din beton ╚Öi sticl─â ieftin─â.

Istoria din spatele acestei podele decorative este una ├«ndelungat─â, cu r─âd─âcini ├«n mijlocul secolului al cincisprezecelea, ├«n Vene╚Ťia. Conceptul de implementare a fost unul pe c├ót de simplu, pe at├ót de util. Terrazzo nu este altceva dec├ót o metod─â inedit─â ╚Öi ingenioas─â a constructorilor vene╚Ťieni pentru a crea o nou─â lucrare, reutiliz├ónd buc─â╚Ťile de marmur─â r─âmase ├«n urma unor proiecte de construc╚Ťie.

Mozaicul┬á de tip Terrazzo nu este ob╚Ťinut prin procesare termic─â, ci este creat la rece, folosind o pres─â hidraulic─â. Produsul rezultat se aplic─â prin turnare ╚Öi este utilizat pentru a crea pardoseli, trepte sau sc─âri. Format─â din buc─â╚Ťi de marmur─â, granit, cuar╚Ť, sticl─â sau alte materiale, mozaicul este o podea extrem de versatil─â din punct de vedere cromatic, care aduce aduce stil ╚Öi elegan╚Ť─â, dar ╚Öi frumuse╚Ťea arhitecturii italiane renascentiste oriunde este folosit─â: ├«n casa ta, ├«n spa╚Ťii de birouri, ├«n spa╚Ťii comerciale, ├«n restaurante, hoteluri, baruri, ├«n muzee sau pe terasele exterioare, pentru un aspect impecabil.

Terrazzo instalat de echipa Concrete Art are un aspect diferit fa╚Ť─â de mozaicul clasic. ├Än primul r├ónd, este vorba despre o podea decorativ─â continu─â, elegant─â, folosit─â at├ót pentru interior, c├ót ╚Öi pentru exterior. Rezultatele estetice spectaculoase ╚Öi unice se ob╚Ťin prin combinarea buc─â╚Ťilor de marmur─â de ├«nalt─â calitate, cu dimensiuni cuprinse ├«ntre 5 ╚Öi 12 milimetri, cu baza de ciment. ├Än afar─â de aspectul grandios, Terrazzo ├«nseamn─â durabilitate ├«n adev─âratul sens al cuv├óntului, fiind una din cele mai rezistente pardoseli decorative din lume!

Echipa Concrete Art ├«╚Ťi ofer─â dou─â variante de pardoseli de tip mozaic vene╚Ťian autentic: Terrazzo ╚Öi Micro Terrazo , prin solu╚Ťiile Ideal Work, ╚Öi anume LIXIO┬«+ ╚Öi LIXIO┬«.

LIXIO┬«+ este o nou─â versiune ├«mbun─ât─â╚Ťit─â a deja celebrului sistem LIXIO┬«, o superb─â podea decorativ─â Terrazzo at├ót pentru locuin╚Ťe, c├ót ╚Öi pentru spa╚Ťii comerciale, care reproduce pardoseala clasic─â vene╚Ťian─â. LIXIO┬«+ se caracterizeaz─â printr-un aspect diferit, rezultat al utiliz─ârii agregatelor mai mari de marmur─â de calitate, dar ╚Öi printr-o tehnic─â de aplicare nou dezvoltat─â, care m─âre╚Öte u╚Öor grosimea podelei.

Cât de rezistentă este pardoseala Terrazzo?

Terrazzo realizat cu sistemul LIXIO┬«+ face parte din categoria pardoselilor extrem de rezistente, cu o durat─â de via╚Ť─â estimat─â de 80-90 de ani. Exist─â pardoseli de tip Terrazzo aflate ├«n medii exterioare, expuse la raze UV ╚Öi la intemperii, care se prezint─â la fel de bine ca acum zeci de de ani c├ónd au fost instalate.

Formula inovatoare LIXIO┬«+, dezvoltat─â de Ideal Work creeaz─â suprafe╚Ťe ┬áimpermeabile la ap─â ╚Öi rezistente la pete, dar care ofer─â ╚Öi cele mai mici costuri de ├«ntre╚Ťinere. Mai mult dec├ót at├ót, Terrazzo este ideal─â ├«n zonele cu trafic ridicat, deoarece nu se sparge, nu se ciobe╚Öte, nu exist─â vreo posibilitate s─â se desprind─â. A ob╚Ťinut clasa A1 conform normelor UNI EN 13501 ca rezisten╚Ť─â la foc, dar ╚Öi prestigioasa certificare verde LEED, ├«ntruc├ót este o pardoseal─â┬á┬á sustenabil─â, prietenoas─â cu mediul.

Care sunt avantajele utiliz─ârii mozaicului vene╚Ťian Terrazzo?

  • Extrem de atractiv din punct de vedere estetic, adaug─â un plus de valoare oric─ârui spa╚Ťiu. Terrazzo este una dintre primele op╚Ťiuni pentru decorare utilizate de cele mai prestigioase case de arhitectur─â din lume.
  • Durata medie de via╚Ť─â este de aproximativ 75 de ani, dar unele dintre podelele deja instalate ╚Öi-au p─âstrat aspectul intact, chiar ╚Öi dup─â mai mult de 8 decenii.
  • Este o podea prietenoas─â cu mediul, ecologic─â, f─âr─â COV ╚Öi con╚Ťine materiale reutilizate ╚Öi reciclate.
  • Foarte u╚Öor de ├«ntre╚Ťinut, iar ├«n cazul ├«n care sunt exploatate ├«n mod corect, pardoselile au un aspect de nou, chiar ╚Öi dup─â zeci de ani de zile;
  • Posibilitatea de personalizare a designului este infinit─â, deoarece ai nenum─ârate op╚Ťiuni de culori ╚Öi finisaje.
  • Terrazzo se poate utiliza ╚Öi ├«n interior, dar ╚Öi la exterior, inclusiv ├«n spa╚Ťii care au un trafic intens, precum clinici medicale, spa╚Ťii comerciale, spa╚Ťii de birouri sau zone reziden╚Ťiale.
  • Rezist─â ╚Öi se comport─â perfect ╚Öi ├«n fa╚Ťa intemperiilor serioase, la c─âldura sau frigul sezonier, la modific─ârile de temperatur─â zi-noapte, la razele UV sau la cantit─â╚Ťile importante de precipita╚Ťii;
  • Nu permite instalarea ╚Öi proliferarea mucegaiului, a microbilor sau a altor bacterii;
  • Terrazzo este cea mai rezistent─â, cea mai durabil─â pardoseal─â decorativ─â exclusivist─â disponibil─â ├«n prezent;
  • Podeaua LIXIO┬«+ este termoconductoare ╚Öi se poate folosi cu succes ├«mpreun─â cu sistemele de ├«nc─âlzire prin pardoseal─â. ├Än plus, este foarte pl─âcut─â la p─â╚Öit.

Cum se instalează Terrazzo prin sistemul LIXIO®+?

Chiar dac─â procesul de instalare al mozaicului vene╚Ťian poate p─ârea simplu, rezultatul difer─â ├«n func╚Ťie de experien╚Ťa ╚Öi cuno╚Ötin╚Ťele aplicatorilor, deoarece este vorba despre o tehnic─â artizanal─â str─âveche, ce ╚Ťine cont, ├«n primul r├ónd, de preg─âtirea me╚Öterilor. Nu oricine poate s─â instaleze pardoseli Terrazzo. De aceea este indicat ca proiectul s─â fie realizat de c─âtre o echip─â cu o preg─âtire special─â ├«n acest sens.

Chiar dac─â este vorba despre o tehnic─â manual─â str─âveche, procesul a fost perfec╚Ťionat pentru a oferi cele mai bune rezultate ╚Öi include mai mul╚Ťi pa╚Öi: suprafa╚Ťa pe care urmeaz─â a fi turnat mozaicul trebuie preg─âtit─â corespunz─âtor; apoi se aplic─â stratul epoxidic ╚Öi buc─â╚Ťile de material special ╚Öi abia apoi ulterior aplic─â pardoseala LIXIO┬«+ ├«n mod artizanal.

Echipa care monteaz─â suprafa╚Ťa ├«ncepe procesul de finisare al pardoselii Terrazzo, adic─â o ╚Ölefuie╚Öte, aplic─â chit ├«n locurile necesare, o lustruie╚Öte ╚Öi folose╚Öte ╚Öi un tratament special de protec╚Ťie ╚Öi etan╚Öare.

Este recomandat un substrat de beton pentru o pardoseal─â Terrazo, pentru ca aceasta s─â reziste c├ót mai bine ├«n timp. Mai mult dec├ót at├ót, preg─âtirea suprafe╚Ťei de lucru este iar─â╚Öi foarte important─â, deoarece altfel nu se produce etan╚Öarea perfect─â ├«ntre substrat ╚Öi primul strat de liant epoxidic ╚Öi marmur─â. Nu ├«╚Ťi face griji! Echipa Concrete Art poate preg─âti suprafa╚Ťa ini╚Ťial─â ╚Öi te poate consilia pentru a te bucura de cele mai bune rezultate pentru proiectul t─âu Terrazzo!

Galerie Imagini: