Blog

Ai nevoie de o pardoseală extrem de rezistentă? Ce zici de cea mai rezistentă pardoseală din lume? Vino la Concrete Art și lasă-ne să îți facem cunoștință cu Ucrete, pardoseala care impune cele mai înalte standarde pentru condiții excepțional de dificile, încă din 1969.

Pardoseala industrială Ucrete este o soluție dezvoltată de BASF, fiind ușor de instalat și îndeplinind toate nevoile industriale moderne. Aceasta are la bază o formulă unică de produse pe bază pe rășini poliuretanice, cu o reputație solidă atunci când vine vorba despre performanță, fiind utilizată de mai bine de patru decenii în industria alimentară, farmaceutică sau chimică.

Care sunt avantajele pardoselii industriale Ucrete?

Folosind o tehnologie pe bază de rășini poliuretanice pentru sarcini grele, pardoselile industriale Ucrete sunt o serie de finisaje pentru podele, care, aplicate corect, rezistă mulți ani în condiții de uzură sporită, în medii industriale. Mai precis, soluțiile de pardoseli Ucrete:

  • prezintă o rezistență excelentă la impact și la uzură,
  • creează suparfețe care nu se contaminează,
  • se aplică și se întăresc rapid,
  • au toleranță mare la umiditate
  • sunt rezistente la șocuri termice
  • sunt rezistente la substanțe chimice și la o gamă variată de substanțe alcaline, grăsimi, uleiuri sau alte substanțe care pot degrada rapid alte tipuri de pardoseală.

Instalarea rapidă reprezintă unul dintre principalele avantaje, pentru că pardoselile Ucrete permit instalarea sau reamenajarea la sfârșit de săptămână sau chiar în perioadele de inactivitate din timpul nopții, pentru a reduce la minim întreruperile din activitatea liniilor de producție sau servicii.

De asemenea, sistemele de pardoseli industriale Ucrete nu prezintă miros, nici măcar în timpul aplicării, sunt rezistente la temperaturi ridicate și sunt antiderapante, prevenind alunecarea. Experții de la BASF au dezvoltat și o serie de soluții de pardoseli antistatice, capabile de a minimiza riscul de explozie.

Nu în ultimul rând, există posibilitatea personalizării pardoselii, pentru a putea satisface și nevoile de design ale oricărui proiect. Indiferent de cerințe, echipa Concrete Art te va consilia pentru a ne asigura că vei obține pardoseala potrivită.

De ce să alegi sistemul de pardoseli industriale Ucrete?

Pardoseală rezistentă la temperaturi ridicate

Cele mai multe dintre pardoselile pe bază de rășini se vor înmuia atunci când sunt supuse unor temperaturi de aproximativ 60 de grade Celsius, însă pardoseala rezistentă Ucrete poate rămâne intactă la temperaturi foarte ridicate. Este disponibilă în patru variante de grosimi:

  • de 4 mm (temperaturi minime/maxime -15/70 de grade Celsius),
  • de 6 mm (temperaturi minime/maxime -25/80 de grade Celsius),
  • de 9 mm (temperaturi minime/maxime -40/120 de grade Celsius) și
  • de 12 mm (temperaturi minime/maxime -40/130-150 de grade Celsius).

În general, în medii cu șocuri termice extreme, este necesar un substrat de bună calitate, foarte bine proiectat. Echipa Concrete Art te poate consilia și poate pregăti sau instala orice tip de substrat pentru a obține un rezultat impecabil, de durată.

Pardoseli anti-alunecare

Orice pardoseală trebuie adaptată la mediul în care va fi folosită, pentru că profilul de suprafață este esențial pentru a asigura un mediu de lucru sigur și eficient. Sistemele Ucrete oferă o serie de profile de suprafață, de la sisteme de pardoseli netede și de tip mozaic, până la suprafețe texturate, bine definite.

De cele mai multe ori, în zonele de procesare umede, pardoseala prezintă pante, care permit acumularea apei și scurgerea sa într-un canal colector. Este o pardoseală plată, însă puțin înclinată, care ajută personalul atunci când trebuie să împingă diferite containere pe o distanță. Însă, o pardoseală care are scurgere liberă, necesită mai multe înclinări abrupte, ceea ce crește riscul de accidente de muncă.

Pentru a reduce aceste riscuri, pardoseala trebuie să fie concepută astfel încât să se evite riscurile, dar să fie eficientă și potrivită pentru proiectul în sine. Cu toate acestea, nu toate zonele au nevoie de același grad de rezistență la alunecare. Din acest motiv, Ucrete are o gamă largă de profile disponibile care fac accesibilă personalizarea pardoselii, conform nevoilor fiecărui spațiu în parte.

Pardoseli rezistente la substanțe chimice

Pardoselile industriale Ucrete sunt extrem de rezistente la o gamă largă de substanțe chimice, inclusiv la acizi organici sau soluții care degradează rapid. alte tipuri de pardoseli. Sistemul Ucrete nu este afectat de compușii periculoși, chiar și după o perioadă lungă de imersiune.

De asemenea, în mediile de imersie continuă, substanțele pot înmuia pardoseala în decurs de câteva săptămâni, însă aceasta își va reveni imediat ce solventul este înlăturat și pardoseala uscată. În realitate, cele mai multe substanțe se vor evapora înainte de a provoca daune.

Pardoseli igienice

O întreținere corespunzătoare oferă un aspect de nou pardoselii și contribuie, bineînțeles, la păstrarea unui mediu de lucru sigur. Pardoselile Ucrete sunt dense și impermeabile, nedegradabile din punct de vedere biologic și nu favorizează apariția și dezvoltarea bacteriilor sau a ciupercilor. Tocmai de aceea, acest sistem de pardoseli este destinat utilizării în industria alimentară și farmaceutică, precum și în mediile în care igiena la cel mai înalt standard face parte din cerințele de bază ale proiectului.

Folosită în condiții normale, datorită rezistenței sale la substanțe chimice, pardoseala Ucrete nu va fi deteriorată de niciun compus de curățare disponibil pe piață. Însă, pentru a menține aspectul impecabil al pardoselii, este necesară folosirea soluțiilor de curățare și clătire corespunzătoare, adecvate mediului și murdăriei întâlnite.

Pardoseli antistatice/electrostatice

Pardoselile Ucrete, datorită rezistenței lor la o gamă largă de solvenți foarte agresivi, pot fi utilizate în mai multe zone în care sunt depozitate sau manipulate substanțe agresive.

Fie că vorbim despre procesare sau curățare, atunci când sunt folosiți solvenți, există riscul potențial de formare a unor amestecuri cu potențial exploziv, care nu au nevoie decât de cea mai mică descărcare electrostatică pentru a fi aprinse. Însă, pardoseala antistatică Ucrete oferă rezistență la substanțe chimice, împreună cu proprietățile necesare pentru a controla electricitatea statică.

De asemenea, aceasta protejează dispozitivele electronice sensibile împotriva efectelor descărcărilor electrostatice și cea mai bună apărare este prevenirea acumulării de sarcini. De aceea este nevoie de împământarea instalației și a echipamentului, deutilizarea unor cleme circulare, precum și a încălțămintei și îmbrăcămintei adecvate, care vor general un potențial electric mult mai scăzut.

Pardoseli durabile

Având în vedere riscul pentru igienă și siguranță, precum și costurile pierderilor de producție și a timpului necesar pentru instalarea sau înlocuirea acesteia, pardoseala Ucrete oferă cel mai bun raport calitate/preț deoarece are o durată lungă de viață. Cât de lungă? Zeci de ani de lungă! În general, pardoselile Ucrete își păstrează rezistența timp de peste 20 de ani.

Durabilitatea sistemului de pardoseli Ucrete vine din combinația unor factori, de la folosirea celor mai bune materii prime, la amestecul de agregate cu rezistență ridicată, de la rezistența sa excelentă la substanțe chimice pâna la uimitoarea sa  rezistență mecanică, influențată de rășinile speciale care stau la baza formulei Ucrete.

Bineînțeles, pardoseala de o grosime mai mare este mai durabilă față de cea cu o grosime mai mică, pentru că grosimea este cea care suplimentează stratul de legătură împotriva tensiunii la utilizare. O grosime mai mare a pardoselii înseamnă extra rezistență la abraziune, la zgârieturi, permițând pardoselii să își păstreze aderența, mai ales acolo unde există trafic care implică roți din plastic dur sau oțel.

În 1984, o companie importantă a industriei de fabricație a berii din Marea Britanie, fabrica de bere Magor, a instalat 2.800 de metri pătrați de pardoseală Ucrete în hala pentru îmbuteliere. Pardoseala este încă în folosință, după mai bine de 35 de ani.

Pardoseli industriale sustenabile

Longevitatea pardoselilor Ucrete, multe dintre ele încă în folosință, chiar și după 30 de ani, ajută la economisirea resurselor și la protejarea mediului. Pe de altă parte, construirea și întreținerea oricărui tip de structură presupune un consum mare de resurse naturale, de timp și de energie.

Contribuția pardoselilor Ucrete la protecția mediului este demonstrată printr-o evaluare a impactului asupra acestuia. Astfel o pardoseală Ucrete de 9 mm a fost comparată cu o pardoseală din plăci de gresie obișnuite.

Pardoseala din gresie a prezentat o cerere de energie cumulativă mai mare cu 50%, un potențial de încălzire globală cu 70% mai mare, un potențial de reducere a stratului de ozon cu 200% mai mare și un consum de apă cu 50% mai ridicat față de sistemul Ucrete.

Un alt element important îl constituie protejarea sănătății echipei de instalare a  pardoselii, precum și a utilizatorilor clădirii. Ucrete contribuie la acest aspect prin nivelul reduse de emisii în aer și prin faptul că nu contaminează, fiind un produs extrem de curat, fără compuși volatili organici (COV) care ar putea afecta alimentele sau sănătatea personalului. De aceea, pardoselile Ucrete au obținut prestigioasa certificare LEED.

De asemenea,deoarece protejează betonul de substanțe agresive și nocive, contribuie la reținerea în siguranță a substanțelor și previne deversarea lor în mediul înconjurător.

Pardoseli estetice

Datorită sistemului de pardoseli Ucrerte, nu mai este nevoie să alegi între funcțional și estetic. Pardoselile Ucrete nu doar că sunt rezistente, dar arată bine, chiar dacă sunt folosite în sectorul industrial. S-a demonstrat că pardoselile estetice crează o atmosferă de lucru mult mai productivă. Având și calități de curățare corespunzătoare, acestea contribuie la menținerea unui aspect curat, pe termen lung. 

În acest sens, sistemul Ucrete este o opțiune potrivită atunci când proiectul include o pardoseală cu efect decorativ. Există inclusiv opțiunea instalării unei pardoseli industriale care oferă calitățile estetice ale unui strat de acoperire cu mozaic lustruit, în timp ce este rezistent la șocuri mecanice, termice sau chimice. Acest tip de pardoseală poate fi instalată aproape fără îmbinări și este disponibilă și în varianta antistatică, cu o grosime care variază între 9 și 12 mm.

Atunci când ai nevoie de un sistem de pardoseli industriale rezistente, performante pe termen lung, acestea trebuie să fie instalate doar de către o echipă specializată, care să respecte condițiile de pregătire și instalare.Echipa Concreta Art își poate oferi asistența și informațiile necesare pentru a decide ce fel de podea industrială este potrivită pentru proiectul tău. Suntem experți în pregătirea diverselor suprafețe și instalarea pardoselilor industriale. Contactează-ne astăzi și bucură-te de pardoseli durabile, rezistente și cu personalitate!