You are here:

Microciment

Pardoseli decorative de microciment

Microtopping® pentru amenajări, renovări, restaurări

GALERIE IMAGINI

Ce este microcimentul?

Microcimentul sau microbetonul este un material de construcție pentru pardoselile decorative, pe bază de ciment fin de înaltă calitate, combinat cu polimeri, aditivi, agregați și pigmenți minerali. Material de construcție ideal pentru amenajări și renovări interioare și exterioare aderă perfect pe aproape orice suprafață. Din acest motiv, microcimentul se folosește pentru a acoperi suprafețe de beton, mortar, faianță, gresie, ceramică, tencuială, șapă mecanizată, ciment, lemn, MDF, metal, sticlă, gips-carton sau plastic.

Finisajul excelent, continuu, textura și versatilitatea reprezintă motivele pentru care microcimentul este unul dintre materialele preferate de către arhitecți și designeri de interior.

Microcimentul poate fi neted, texturat, modelat, cu agregate expuse, gravat, colorat, pătat, mat sau lucios și se poate aplica pe orizontală, verticală sau pe suprafețe curbate. Podele, scări, bucătării, pereți, băi, cabine de duș sau blaturi de bucătărie, pe toate se poate aplica microciment. Este plăcut la atingere și cu ajutorul său, se pot crea mai repede și mai ușor amenajări minimaliste, clasice, avangardiste, vintage sau rustice, în funcție de dorințele și preferințele tale.

Avantajul principal al microcimentului este că nu are nevoie de îmbinări, ceea ce înseamnă că se pot realiza suprafețe continue, fără întreruperi sau rosturi. Care este avantajul? În afara de beneficiul estetic, o suprafață fără rosturi este mult mai ușor de curățat și de întreținut.

În plus, deoarece nu este necesară eliminarea materialului de bază existent, costurile sunt considerabil mai mici. Materialul vechi servește ca o sub-bază peste care microcimentul este ulterior instalat fără probleme, strat cu strat, până se obține o grosime finală cuprinsă între 2 și 3 mm.

Ce este Microtopping®?

ConcreteArt este unic distribuitor și instalator în România al sistemului Microtopping® produs de Ideal Work Italia. Oferim soluții unice, personalizate în cele mai mici detaliii în ceea ce privește culoarea, textura sau performanța microcimentului aplicat.

Astfel, se elimină complet alegerea dificilă între funcțional și estetic, fapt ce permite arhitecților, designerilor, antreprenorilor sau proprietarilor de locuințe să aibă pardoseli decorative care arată excelent, care își mențin frumusețea și integritatea pentru perioade îndelungate indiferent de condiții, la costuri eficiente.

Pardoselile construite de ConcreteArt au o personalitate aparte, care schimbă modul în care oamenii privesc podelele decorative. Microtopping®-ul se poate individualiza prin alegerea nuanțelor și crearea de efecte lucioase, efecte de beton acidat sau beton înnorat, pentru a crea o operă unică, irepetabilă.

Materialul de ultimă generație Microtopping® permite amenajări și renovări interioare și exterioare pe aproape orice bază, fără a fi nevoie de îndepărtarea lor. Întrucât are o grosime de doar 3mm nu este necesară demontarea ușilor, ferestrelor sau a pragurilor, decât dacă acestea nu sunt perfect aliniate cu podeaua.

Inclusiv faianța sau gresia din locuință reprezintă un substrat adecvat dacă este pregătit corespunzător înainte, de aceeași echipă care aplică microcimentul. Se poate folosi Microtopping® și în amenajările unde există încălzire prin pardoseală, datorită proprietăților termoconductoare ale microcimentului.

pardoseli microtopping
pardoseli microtopping

Cât de rezistent este microcimentul Microtopping®?

Microcimentul în formula Ideal Work (Microtopping®) are niște proprietăți unice, fiind certificat de nenumăratele studii și teste riguroase executate în laboraboarele de specialitate.

În primul rând, are o rezistență mai mare decât rășina expoxidică obișnuită, folosită pentru podele, aleasă în special datorită durabilității sale pe termen lung.

Microtopping® este rezistent la șocuri mecanice, la zgârieturi, la temperaturi înalte, dar și la diferențe mari de temperatură, la impactul cu obicte grele, la trafic intens, la uzură. În plus, microtopping®-ul nu se rupe, nu se fisurează, nu crapă. Este rezistent inclusiv la substanțe chimice și corozive, fiind impermeabil la apă și abur.

Microtopping®-ul este un material de construcție care permite reducerea consumului de energie, datorită conductivității sale excelente, având o valoare Lambda dublă față de cea a unei suprafațe din lemn. Este rezistent la flacără (clasa A2FL) și fum (clasa S1), așadar se poate utiliza în aproape toate locațiile civile și comerciale.

Care sunt avantajele folosirii microcimentului?

 • Podele decorative unice, rezistente, neîntrerupte pentru interior&exterior
 • Opțiuni infinite de culoare, efecte și texturi
 • Pentru pardoseli, pereți, tavane, blaturi de bucătărie, mobilă și accesorii
 • Se aplică manual, artizanal, ceea ce garantează un rezultat unic și personalizat.
 • Acoperă orice suprafață: placaje, marmură, gresie, faianță, lemn, MDF, plastic, beton, plăci de gips-carton, ciment, tencuială etc.
 • Rezistență mare la utilizare, șoc, zgârieturi și substanțe chimice
 • Creează suprafețe impermeabile la apă, lichide și abur
 • Termoconductor excelent, ideal pentru încălzire prin pardoseală
 • Antiderapant, în conformitate cu finisajul utilizat
 • Se instalează rapid și ușor
 • Grosime de 3 mm, care nu afectează sarcina structurală a clădirii
 • Produs ecologic, realizat din materiale naturale. Nu emite COV (compuși organici volatili)
 • Se întreține și se curăță ușor, cu un detergent neutru
 • Creează suprafețe fără germeni și bacterii.
pardoseli microtopping
pardoseli microtopping

Cum se aplică microcimentul?

Orice tip de microciment este format din trei, patru sau chiar mai multe straturi foarte subțiri de materiale diferite, aplicat într-un mod similar tencuielilor decorative de tip stucco venețian.

De obicei, primele două  straturi de bază includ ciment și particule mai mari de nisip pentru a crea rezistență și durabilitate, pentru că podeaua trebuie să fie foarte sau cea mai rezistentă.

Următoarele două sau mai multe straturi de finisare conțin ciment extrem de fin și agregat pentru a crea textură și culoare. Toate aceste straturi foarte subțiri sunt perfect etanșe, însă aplicarea lor succesivă, respectând o procedură riguroasă, conferă rezistență și durabilitate microcimentului.

Fiecare strat din structura microcimentului are o textură ușor diferită, care este șlefuită pentru a asigura baza potrivită pentru o aderare perferctă a stratului următor. Întrucât în amestecurile pentru obținerea microcimentului se folosesc și polimeri acrilici, microcimentul are o etanșare perfectă între substraturile sale.

Suprafețele de microciment pot fi transparente, lucioase, mate sau semi-mate, cu rezistență mare la zgârieturi și la razele UV, cu rezistență sporită la orice factor de mediu, la factori mecanici și chimici, dar mai flexibile decât betonul sau alte suprafețe standard utilizate în construcția pardoselilor.

Galerie Imagini: