You are here:

Pardoseala mozaic venețian Micro Terrazzo

Mozaic venețian marmură

Micro Terrazzo Lixio®, pardoseli artizanale exclusiviste

GALERIE IMAGINI

Ce este mozaicul venețian MicroTerrazzo?

Mozaicul venețian sau Terrazzo este o pardoseală încărcată de istorie. Denumirea provine de la cuvântul italian terasă, pentru că mozaicul a fost inițial creat în secolul al XV-lea de maeștrii constructori venețieni. Aceștia au inventat o pardoseală practică, deosebit de elegantă și durabilă folosind așchii de marmură. Rezultatul obținut a fost o podea decorativă superbă, la costuri reduse, atât pentru propriile locuințe, dar mai ales pentru palatele Dogilor.

Conceptul Terrazzo a ajuns în Statele Unite la sfârșitul secolului al XVIII-lea, iar reședința primului președinte american, George Washington, este una din primele clădiri din Lumea Nouă care a utilizat acest tip de pardoseală. Materialele folosite au devenit rapid disponibile pentru toate tipurile de construcții americane, iar astăzi inclusiv celebrul Walk of Fame din Hollywood este un anumit tip de mozaic venețian.

Pardoselile Terrazzo conțin diferite tipuri de materiale de construcție rezistente, precum cuarțul, granitul, marmura sau agregatele din sticlă reciclată, care apoi sunt amestecate cu lianturi epoxidice și turnate în ciment. Pasul următor presupune lustruirea acestora pentru a crea o suprafață netedă, durabilă și uniform texturată.

Echipa Concrete Art instalează pardoseli de tip mozaic venețian folosind formula IdealWork, și anume Micro Terrazzo Lixio®. Acest tip de Terrazzo are o grosime de doar 5-6mm, fiind compus dintr-o bază de ciment și marmură de înaltă calitate, care poate fi amestecată în diferite combinații de culori și finisaje.

Astfel, se creează pardoseli decorative continue pentru interior și exterior, prin tehnici moderne care reproduc abilitățile meșterilor artizani din Veneția. Mozaicul venețian poate avea un design personalizat, cu un impact vizual care transformă podelele în opere de artă.

Nu întâmplător muzeul Guggenheim din New York a folosit Terrazzo pentru rampa sa exterioară și pardoselile din interior, ci deoarece mozaicul venețian oferă arhitecților și designerilor o mare flexibilitate pentru a crea pardoseli spectaculoase, care rezistă secole la rând.

Pardoselile de tip mozaic venețian instalate de Concrete Art se pot folosi în amenajări contemporane cu un design avangardist sau în amenajări interioare și exterioare clasice, tradiționale, pentru a crea impresia de lux discret și primitor.

Micro Terrazzo Lixio® se poate folosi atât la interior, dar și în exterior, deoarece este rezistent la razele UV și la condiții meteorologice nefavorabile. De asemenea, permite creearea de suprafețe satinate, lucioase, rezistente la alunecare sau cu efect de lovitură de ciocan (buciarda). De aceea, formula de mozaic venețian Lixio® este ideală pentru a înnobila spații diverse precum locuințe, școli, biblioteci, muzee, hoteluri, clădiri publice și spații comerciale.

În plus, necesită o întreținere mult mai mică în comparație cu gresia, mochetele sau alte soluții de pardoseli interioare și exterioare. Există pardoseli de mozaic venețian care au rezistat timp de mai multe generații, iar unele lucrări instalate în urmă cu 80 de ani arată și se comportă la fel de bine precum unele noi.

Refolosirea materialelor este extrem de importantă în prezent, când construcțiile sustenabile și ecologice sunt atât de căutate. Datorită faptului că Terrazzo este atât de rezistent în timp, datorită performanței sale și a valorii economice, pardoseala de tip mozaic venețian Lixio® are certificarea LEED (Certificarea de Clădire Verde), de care au nevoie din ce în ce mai multe proiecte.

Cât de rezistent este mozaicul venețian Micro Terrazzo Lixio®?

Micro Terrazzo Lixio® este unul dintre cele mai durabile materiale pentru pardoseli interioare și exterioare disponibile în prezent, adică își păstrează calitățile timp de zeci de ani. Odată sigilat corespunzător, materialul este impermeabil la apă și rezistent la pete. De asemenea, nu se ciobește, nu se desprinde și nu se sparge precum alte materiale de construcții.

Mozaicul Terrazzo instalat de Concrete Art rezistă în zone cu trafic ridicat, fapt ce îl transformă într-o soluție extrem de apreciată pentru clădirile comerciale, inclusiv pentru holuri, terase, intrări și scări. Este de asemenea, rezistent la flacără (clasa A2) și fum (clasa S1), așa că se poate utiliza în aproape toate locațiile civile și comerciale.

În cazul în care se uzează după zeci de ani de folosință, poate fi refinisat și lustruit pentru a arăta la fel de bine ca o pardoseală Terrazzo nouă. Dacă ai nevoie de  instalarea sau reamanajarea unui pardoseli cu mozaic venețian, poți apela oricând la echipa Concrete Art!

covor piatra
covor piatra

Care sunt avantajele folosirii pardoselei de tip Terrazzo?

 • Pardoseală decorativă artizanală exclusivistă pentru interior&exterior
 • Creează spații unice, potrivite cu cele mai pretențioase destinații & gusturi
 • Opțiuni infinite de finisaje, culori și efecte diferite
 • Tehnici artizanale aplicate prin tehnologie modernă, pentru rezultate impecabile
 • Utilizare marmură de origine italiană, de calitate înaltă
 • Pardoseală durabilă, care rezistă zeci de ani
 • Rezistentă și la trafic pietonal intens
 • Impermeabilă, rezistentă la pete
 • Se pot crea suprafețe antiderapante
 • Necesită întreținere minimă
 • Grosime de doar 5-6mm, care nu afectează sarcina structurală a clădirii
 • Produs ecologic certificat LEED, fără COV (compuși organici volatili).

Cum se aplică mozaicul venețian Micro Terrazzo Lixio®?

În timp ce unele tipuri de pardoseli pot fi instalate și de echipe de aplicatori fără pregătire specială, o pardoseală de mozaic venețian este mult mai complexă, iar orice greșeală este foarte costisitoare.

Fiind vorba despre o tehnică artizanală străveche adusă în prezent, procesul de instalare a pardoselii Terrazzo implică mai mulți pași distincți: pregătirea suprafeței, aplicarea stratului epoxidic și cuarț, aplicarea pardoselii Lixio®, finisarea suprafeței, șelfuire, chituire, lustruire și aplicarea tratamentului de protecție.

Îm general, este nevoie de un subtrat de beton pentru a instala o pardoseală de tip Terrazzo. Bineînțeles, pregătirea suprafeței de lucru este esențială pentru o etanșare perfectă între substrat și primul strat de liant epoxidic și marmură, și întotdeauna ar trebui realizată de către aceeași echipă specializată care instalează pardoseala.

covor piatra

Galerie Imagini: