You are here:

Pardoseală epoxidică decorativă

Pardoseli decorative din rășină epoxidică

Pardoseli elegante, unice, pentru spații comerciale, birouri, spații rezidențiale

GALERIE IMAGINI

Ce sunt pardoselile epoxidice decorative?

Pardoselile epoxidice, adică pardoselile pe bază de rășină epoxidică, sunt extrem de rezistente, personalizabile și durabile. Principalul factor de atracție în cazul pardoselilor epoxidice este rezistența sporită la niveluri ridicate de uzură. Fiind eficiente și din punct de vedere al costurilor, reprezintă cea mai folosită și mai apreciată soluție pentru sectorul comercial, industrial și rezidențial.

Rășina epoxidică se utilizează în general ca material de etanșare pentru podelele din beton. Pardoselile din rășină epoxidică pot fi utilizate pentru podele și pereți . Deși sunt utilizate în clădirile de uz industrial, precum fabrici, depozite, laboratoare pentru industria alimentară, farmaceutică sau chimică, atât spațiile comerciale precum restaurantele, cluburile, hotelurile, dar și în clădirile de birouri sau spațiile rezidențiale aleg mai des și în proporție mai mare pardoselile din rășină epoxidică.

Diferența cea mai mare între pardoselile epoxidice decorative și cele industriale este oferită de impactul estetic provocat. Pardoselile epoxidice decorative nu doar că vor proteja perfect suprafața acoperită, dar vor transforma cea mai banală pardoseală într-una încântătoare, care atrage atenția și devine piesa de rezistență a design-ului oricărui spațiu.

Echipa Concrete Art proiectează și instalează pardoseli epoxidice decorative monolitice, prin tehnici mixte de aplicare și inserarea de elemente decorative de diferite tipuri. Se pot obține astfel pardoseli unice continue, deosebite, prin prelucrarea manuală și cu ajutorul gamei de culori și a finisajelor disponibile. Fiecare pardoseală sau suprafață acoperită este personalizată în cel mai mic detaliu și instalată în baza criteriilor estetice și de performanță dorite.

Nu există limitări în ceea ce privește design-ul atunci când se aleg pardoselile epoxidice decorative Concrete Art: finisaje mate, lucioase sau satinate, pardoseli și pereți care reflectă lumina, cu inserții aleatorii sau simetrice, mono sau multi-cromatice!

Mai mult decât atât, rășinile epoxidice decorative sunt versatile și se pot aplica și pe pereți sau pot fi folosite în realizarea de obiecte și accesorii de mobilier. Spre deosebire de pardoselile epoxidice 3D, care deseori ajung la limita kitsch-ului, pardoselile decorative din rășină epoxidică sunt elegante, subtile și atemporale. Nu întâmplător sunt folosite pentru a crea design-uri minimaliste, urban-industriale, extravagante sau îndrăznețe prin simplitate, culori și inserții inspirate.

Pardoselile decorative epoxidice de la Concrete Art au o grosime medie de 2-3 mm, o bună rezistență la uzură, suportând traficul pietonal. Sunt foarte ușor de curățat. și de întreținut și sunt potrivite pentru case, birouri, showroom-uri.

În casă, se pot folosi atât în baie și în spațiul pentru duș, în bucătărie, pe hol, în garaj, subsol și chiar în living. Suprafețele epoxidice nu sunt întrerupte și nu au rosturi, iar depunerea prafului și acumularea altor depuneri este mult mai dificilă față de alte materiale folosite în sectorul rezidențial. În plus, compoziția chimică a rășinii epoxidice o face inaccesibilă pentru mucegai, agenți bacterieni și chimici.

Chiar dacă se instalează în baie, de exemplu, pardoseala epoxidică este construită pentru a face față traficului pietonal intens și a umidității constante prezente în spațiul de baie, duș sau în grupurile sanitare. Astfel că, indiferent de utilizare, pardoselile rămân curate, igienice și antiderapante. Podele epoxidice sunt ușor de întreținut, așa că vei economisi timp și bani pentru curățenie și dezinfectare.

Pardoselile epoxidice pentru spații rezidențiale se pot aplica peste șape mecanizate cu încălzire, peste șape autonivelante, peste gresie sau mozaic, peste orice suport rezistent si bine finisat.

În cazul clădirilor de birouri și a spațiilor comerciale, se pot crea podele unice, care vor crea efecte de lumini și umbre, iar prin măiestria celor care instalează pardoselile se poate manipula design-ul pentru a crea impresia de spațiu, de amplitudine sau de înălțime. Rășinile epoxidice au anumite particularități care le permite folosirea în realizarea de obiecte și accesorii de mobilier. De la bijuterii la blaturi pentru mese cu un design personalizat la pardoseli, pereți și tavane, rășina epoxidică este soluția pentru a personaliza orice spațiu.

Cât de rezistente sunt pardoselile decorative din rășină epoxidică?

Atunci când ești în căutarea unei idei de pardoseală decorativă pentru casă, birou, pentru un spațiu comercial precum un restaurant, club sau magazin și când îți dorești ceva care să reziste în timp, indiferent de șocurile la care este supus, există  puține alte soluții care să se ridice la nivelul rășinii epoxidice.

Toate pardoselile de rășină epoxidică – inclusiv cele decorative – sunt rezistente la substanțe chimice, la pete, la fisuri, zgârieturi sau crăpături, fiind printre cele mai durabile aplicații disponibile. Este confirmat faptul că podele din rășină epoxidică au o rezistență la încovoiere peste 10,000 N/mm², iar avantajul este că se pot aplica tratamente suplimentare pentru a transforma podeaua într-una și mai rezistentă.

În plus, aceste pardoseli sunt ușor de întreținut, de reparat și de înlocuit și au o bună rezistență la foc. Pentru a putea fi considerată pardoseală epoxidică, suprafața trebuie să aibă o grosime de 2mm, deoarece orice altă suprafață mai subțire este considerată vopsea epoxidică. Tehnica de aplicare este extrem de importantă, așadar sfatul echipei Concrete Art este să apelezi întotdeauna la profesioniști!

pardoseli epoxidice decorative
Pardoseli rasini Epoxidice

Care sunt avantajele pardoselilor epoxidice decorative Concrete Art?

 • Podele extrem de rezistente la șocuri mecanice și substanțe chimice agresive.
 • Disponibile într-o varietate de culori și finisaje, pardoselile se pot personaliza la nesfârșit: pot fi strălucitoare, satinate, mate sau opace și permit crearea de elemente decorative tradiționale, logo-uri și simboluri. Designul unic, irepetabil și suprafața perfect netedă transformă pardoselile decorative într-o alegere elegantă și atemporală.
 • Se poate aplica rășina epoxidică inclusiv pe pereți
 • Își mențin luciul și frumusețea pentru o perioadă îndelungată.
 • Se aplică rapid, cu întreruperi minimale din activitatea obișnuită.
 • Sunt ușor de întreținut & ușor de curățat.
 • Podelele epoxidice se potrivesc excelent cu încălzirea prin pardoseală, au proprietăți termoconductoare superioare, așadar sunt economice din punct de vedere al energiei consumate.
 • Pardoseli continue, fără rosturi sau margini, care permit crearea de spații fluente, armonioase din punct de vedere vizual.
 • Pardoseli sigure, anti-alunecare și anti-foc.
 • Sunt ecologice și nu conțin COV (compuși organici volatili).
 • Suprafețe igienice, fără germeni și bacterii.

Cum se aplică pardoselile decorative din rășină epoxidică?

În funcție de destinația pardoselii epoxidice, se vor folosi unul sau mai straturi de corecție, straturi de bază și tratamente suplimentare, însă, în general, este nevoie de respectarea următorilor pași:

 • pregătirea suprafeței – pregătirea substratului este necesară pentru a asigura aderența între produsul epoxidic și substrat, prin diferite metode (sablare, șlefuire, etc).
 • curățarea & desprăfuirea suprafeței – pardoseala trebuie curățată perfect de praf și reziduuri înainte de aplicarea grundului (amorsei), altfel diverse particule vor fi prinse intre primul strat și substrat, iar aderența va fi semnificativ slăbită.
 • aplicarea amorsei sau a unui grund epoxidic adecvat. Deși mulți instalatori de pardoseli epoxidice sar peste acest pas, echipa Concrete Art respectă indicațiile producătorilor de top, pentru a asigura pardoselii o viață mai lungă, o rezistență superioară și pentru e elimina riscul formării inesteticelor bule de aer în peliculă.
 • se poate arma cu nisip suprafața sau se pot aplica unul sau mai multe straturi de corecție, în funcție de nevoile fiecărui proiect în parte.
 • aplicarea stratului de bază de rășină epoxidică, produs bicomponent, pigmentat în funcție de efectul estetic final dorit
 • aplicarea stratului final poliuretanic, bicomponent, pigmentat, cu rezistență UV, în diverse finisaje.
 • ulterior, se mai pot aplica și alte tratamente pentru o pardoseală epoxidică pentru absorbția zgomotului, izolarea sunetului la impact ș
Pardoseli rasini Epoxidice

Galerie Imagini: