You are here:

Pardoseli beton

Pardoseli decorative cu aspect de beton arhitectural

Pardoseli decorative Nuvolato Architop®

GALERIE IMAGINI

Ce este o pardoseală din beton?

Betonul este unul dintre cele mai utilizate materiale de construcție, folosit la scară largă și în construcția de pardoseli. Dacă inițial pardoselile de beton erau folosite pentru subsoluri, garaje, terase sau spații utilitare, inovațiile din tehnologia materialelor au permis introducerea pardoselilor de beton în spații moderne, spații publice și rezidențiale. Stilul minimalist, stilul urban și industrial au deschis gustul publicului larg către pardoseli cu un caracter arhitectural puternic, chiar brutal.

Pardoselile din betonul Nuvolato Architop® reprezintă un un amestec de ciment și alte ingrediente care, cu o grosime aplicată de doar 3-4 mm, permite depășirea limitelor de grosime și greutate ale betonului tradițional elicopetrizat, păstrând în același timp frumusețea și robustețea materialului, atenția la detalii și valoarea estetică ridicată.

Nuvolato Architop® creează o suprafață continuă, cu rosturi, care se evidențiază prin aspectul dominant de beton arhitectural, contemporan, perfect pentru amenajări minimaliste sau cu aspect industrial în locuințe, spații de expoziție, cluburi, restaurante, spații publice și comerciale.

Un mare beneficiu al pardoselilor de beton instalate de echipa Concrete Art este faptul că nu au nevoie de îndepartarea substratului existent, adică pardoselile  Architop® sunt o soluție eficientă pentru renovări, reamenajări interioare și exterioare. Mai mult decât atât, se pot aplica pe orice substrat solid, inclusiv în locurile unde se folosește încălzirea prin pardoseală.

Așadar, când ai nevoie să renovezi pardoseala existentă din beton, ceramică (gresie), marmură sau șape mecanizate fără să suporți costurile de îndepărtare ale acesteia, economisind timp și energia necesară suportării disconfortului unui șantier, pardoseala din beton Nuvolato Architop® poate reprezenta soluția optimă pentru proiectul tău de reamenajare interioară sau exterioară!

Datorită proprietăților sale de rezistență și etanșare perfectă cu substratul pe care este aplicat, acest tip de pardoseală cu aspect industrial este recomandată și în cazul reamenajărilor pardoselilor comerciale sau industriale supuse traficului intens.

Nuvolato Architop® se poate folosi și în amenajările exterioare, deoarece este  rezistent la agenți chimici și atmosferici, la abraziune, la crăpare și la îngheț.

În ceea ce privește culoarea și finisajul obținut, ai libertatea de a obține exact ceea ce îți dorești: cele 29 de culori standard combinate cu efectul decorativ dinamic de  beton înnorat, caracteristic betonului îmbătrânit, permit realizarea de nuanțe și efecte extrem de personalizate. Fie că îți dorești o pardoseală de beton cu aspect omogen, fie una cu aspect înnorat, echipa Concrete Art îți transformă proiectul în realitate! În plus, ca orice suprafață de beton, pardoseala Nuvolato Architop® poate fi tratată chimic pentru efecte de colorare speciale, originale, exclusiviste!

Cât de rezistentă este pardoseala din beton Nuvolato Architop®?

Orice pardoseală din beton este foarte rezistentă și capabilă să reziste la presiunea produsă de echipamente foarte grele, cum ar fi mașini de mare tonaj, camioane, etc. Acesta este motivul pentru pardoselile din beton sunt atât de populare în zona industrială și comercială, precum garaje și depozite.

Formula Ideal Work de pardoseală monolitică din beton Nuvolato Architop® este la fel de rezistentă la mers, la impact și la trafic greu. Nu doar structural are o rezistență superioară, ci și din punct de vedere al păstrării intacte a frumuseții sale în timp. Culorile sunt parte integrală a pardoselii de beton, și ca urmare, pardoseala nu se decolorează, nu se zgârie, nu crapă și nu se exfoliază în timp.

Durabilitatea înseamnă, de asemenea, că materialul respectiv este greu de deteriorat. Pentru a tăia sau zgâria o pardoseală de beton este nevoie de unelte speciale și multă muncă pentru a obține ciobirea suprafeței respective.

O pardoseală de beton sigilată cu tratamentul potrivit destinației sale și întreținută corespunzător poate dura la nesfârșit. Inclusiv și în zonele comerciale cu trafic intens,  pardoseala din beton va supraviețui timp de mai multe decenii. Pe termen lung, acest lucru poate economisi costurile recurente de înlocuire și reamenajare ale pardoselilor.

Nuvolato Architop
Nuvolato Architop

Care sunt avantajele folosirii pardoselilor din beton Nuvolato Architop®?

 • Pardoseli decorative cu efect de beton architectural, beton înnorat sau acidat
 • Opțiuni infinite de personalizare prin pigmenți, efecte și texturi
 • Pardoseli cu aspect minimalist, industrial, foarte rezistente la trafic pietonal, mediu și greu
 • Rezistente la impact, la abraziune, la agenți chimici și atmosferici
 • Pardoseli care nu se zgârie, nu se exfoliază, nu se ciobesc, nu crapă.
 • Se întrețin ușor
 • Pardoseli care nu se decolorează și își păstrează aspectul mult timp
 • Extrem de rezistente în timp
 • Material termoconductor, potrivit pentru încălzirea prin pardoseală
 • Grosime de 3-4 mm, care nu afectează sarcina structurală a clădirii
 • Produs ecologic, nu emite COV (compuși organici volatili)

Cum se aplică pardoseala din beton Nuvolato Architop®?

Pardoselile Nuvolato Architop® pot fi utilizate în amenajări și renovări, aplicate peste o șapă existentă sau alte tipuri de substrat, precum gresia, plăcile de marmură sau peste beton. În orice situație, cade în sarcina echipei Concrete Art să analizeze suprafața existentă și să ofere cele mai bune soluții pentru cerințele proiectului tău.

Pardoseala de beton de doar 3-4mm se instalează după pregătirea suprafeței existente, începând cu aplicarea succesivă a două straturi de amestec colorant de întărire și catalizator, urmată de șlefuirea suprafeței obținute cu o mașină de driscuit. Urmează curățarea suprafeței și aplicarea sigilantului.

Grosimea suportului pentru pardoselile instalate depinde de traficul și de tipul de sarcini pe care trebuie să le suporte aceasta. Ca și ghid general, în construcții grosimea suportului variază între:

 • 5-10 cm, în zone rezidențiale exterioare sau interioare, cu trafic pietonal,
 • 10-15 cm, în zone de circulație a vehiculelor ușoare (mașini),
 • 15-20 cm, în zone de circulație a vehiculelor medii până la cele grele, precum camioanele.

Echipa Concrete Art are soluții pentru pregătirea suporturilor cu grosimi de 5-6 cm pentru sarcini suportate de suprafețe de beton cu grosimi mari, prin aplicarea de aditivi speciali multifuncționali, care conferă o rezistență sporită. Vino la Concrete Art cu proiectul tău și beneficiază de consultanță specializată pentru a asigura succesul proiectului tău!

Nuvolato Architop

Galerie Imagini: