BlogPardoseli IndustrialePardoseli industriale Ucrete

Există pardoseli industriale și există Ucrete®, cea mai rezistentă pardoseală industrială din lume sau mai bine zis, cel mai apreciat sistem de pardoseli industriale la nivel mondial. Ce este Ucrete® și de ce este considerat standardul de aur în ceea ce privește rezistența pardoselilor industriale, află de la echipa de specialiști Concrete Art România!

Ce este sistemul de pardoseli industriale Ucrete®?

Ucrete® este tehnologia originală de uretan de ciment, concepută pentru pardoseli monolitice, fără întreruperi și soluția pentru orice provocare întâmpinată de pardoselile industriale din întreaga lume, de mai mult de 50 de ani.

Ucrete®  BASF pardoseli industriale

Proiectată ca o alternativă superioară la cărămida refractară acidă, dalele de piatră și pardoselile din piatră, Ucrete® oferă o rezistență de neegalat la șocurile mecanice, termice și chimice, împiedicând instalarea și proliferarea bacteriilor la nivelul pardoselii. Rezistența și durabilitatea probate în medii industriale extreme i-au câștigat reputația de cea mai rezistentă pardoseală industrială din lume. Deocamdată soluțiile de pardoseli Ucrete® nu au fost egalate de nici un alt sistem similar.

De ce și când ai nevoie de pardoselile industriale Ucrete®?

Sistemele de pardoseli industriale pentru Ucrete® sunt unice, deoarece sunt formulate în mod specific pentru a satisface cerințele proiectelor industriale noi și a celor existente. Ucrete® reprezintă o gamă întreagă de sisteme de pardoseli rezistente la umiditate, ideale pentru cele mai agresive medii industriale, fără solvent, care nu se pătează și care rezistă la temperaturi de până la 150°C, cu o grosime de  până la 12mm.

Pardoselile industriale Ucrete® sunt disponibile într-o serie de sisteme standard în finisaje colorate, care includ suprafețe netede, texturate, cu aspect de mozaic și cu proprietăți antistatice.

Spațiile industriale ale unor clădiri, halele sau fabricile au întotdeauna nevoie de o pardoseală care să reziste traficului intens și uzurii mecanice la care sunt supuse aproape constant. De asemenea, pe lângă această rezistență fizică, pardoselile industriale trebuie să fie suficient de puternice pentru a face față mai multor factori responsabili cu stresul specific fiecărei industrii în care sunt folosite, precum substanțele corozive sau temperaturi extreme.

✅Pardoselile industriale trebuie să reziste la tehnici de curățare specifice. Sistemele Ucrete® pot fi expuse la tehnici zilnice de curățare dintre cele mai agresive, inclusiv abur cald, apă extrem de fierbinte, la temperaturi mai înalte față de punctul de fierbere, detergenți agresivi și dezinfectanți.

✅În liniile de producție, în depozite sau în industria chimică, podeaua trebuie să reziste la șocurile termice. Pardoselile industriale Ucrete® nu sunt afectate de ciclurile de îngheț/dezgheț și tolerează bine intervale extreme de temperatură în timpul activității și în timpul curățării. Spre deosebire de alte sisteme de pardoseli industriale, o podea Ucrete® nu se va exfolia din cauza stresului termic indus.

✅Siguranța personalului este esențială și de aceea maximizarea proprietăților antiderapante este o solicitare standard pentru orice pardoseală industrială. Profilul suprafețelor Ucrete® poate fi ajustat pentru a furniza grade diferite de antialunecare.

✅Când vine vorba despre rezistența chimică, sistemele de pardoseli industriale Ucrete® au rezistat deteriorării produse de soda caustică, acizi organici și anorganici, solvenților și celor mai multe substanțe chimice utilizate în mod obișnuit în orice industrie, de peste 50 de ani.

✅În afară de valoarea estetică, o podea care se crapă sau se ciobește poate reprezenta un pericol ce se agravează în timp. Spre deosebire dalele de piatră fixate cu mortar sau alte sisteme de pardoseli, podeaua industrială continuă Ucrete® absoarbe impactul și distribuie încărcătura pe toată suprafața, fapt ce previne crăparea sau ciobirea acesteia.

✅Pardoselile igienice se referă la sistemele care nu permit creșterea și înmulțirea bacteriilor și ciupercilor. Sistemul Ucrete® Pass ASTM G21 și testele de laborator independente confirmă faptul că această pardoseală nu permite instalarea bacteriilor periculoase precum E.coli sau Salmonella.

Mai mult decât atât, deoarece nu există rosturi și linii de îmbinare, care se deteriorează mai ușor și care atrag și mizeria și bacteriile, pardoselile Ucrete® sunt create special pentru a evita din start toate neplăcerile pardoselilor clasice. Rezultatul? Un mediu de producție mai curat și mai sigur.

✅Sistemele de pardoseli industriale Ucrete® nu au miros, proprietate care face posibilă menținerea activității în spațiile de lucru adiacente, cât timp se execută instalarea sau restaurarea pardoselilor.

✅Faptul că durabilitatea este net superioară altor sisteme de pardoseli industriale, nu înseamnă că timpul de instalare este îndelungat! Dimpotrivă, sistemele Ucrete® se instalează rapid, iar extraordinara lor rezistență în timp, corelată cu timpii rapizi de aplicare sau de întreținere, crește substanțial valoarea investiției per metru pătrat.

Pardoselile industriale Ucrete® versus pardoselile epoxidice

Când vine vorba de pardoseli industriale expuse la condiții și sarcini grele, managerii de proiect aleg din ce în ce mai mult Ucrete® în locul sistemelor epoxidice, iar acest lucru se întâmplă din motive mai mult decât întemeiate:

Rezistență de neegalat în medii corozive

Pardoselile Ucrete® se comportă mai bine în medii corozive, în industria alimentară (alimente, băuturi, carne, pește, lactate), fiind rezistente la acțiunea acizilor organici și anorganici, la substanțele alcaline, la solvenți și având o porozitate redusă de 0,5%. 

În schimb, pardoselile epoxidice nu sunt rezistente la toate tipurile de acizi, iar porozitatea suprafețelor depinde de stratul de etanșare utilizat în finisajul fiecărei podele în parte.

Pardoseală industrială

Proprietățile fizice ale pardoselii

Rezistența unei podele se referă adesea la rezistența la compresie, adică la  capacitatea unei pardoseli de a rezista la sarcini grele și la compresie (densitatea podelei + greutatea materialelor), mai exact cât de multă sarcină poate suporta o podea, raportată de obicei în comparație cu un standard tehnic specific.

Ucrete® are o rezistență ridicată la compresie, tracțiune și aderență, în timp ce o pardoseală epoxidică are o rezistență acceptabilă la compresie și aderență.

Proprietăți antialunecare ale podelelor

În timp ce Ucrete® are niște proprietăți excelente de antialunecare, pardoselile industriale epoxidice au nevoie pentru a deveni antiderapante de adăugarea unui aditiv de tip agregat.

Stabilitate din punct de vedere al temperaturii

Sistemele de pardoseli industriale Ucrete® sunt rezistente la o plajă extinsă de temperaturi, între -45°C până la 150°C, inclusiv la aburi fierbinți, pentru aceeași suprafață. Pardoseala epoxidică are o toleranță limitată la temperaturi înalte, maximul fiind de 77-80 de grade°C și nu este recomandat să între în contact cu aburi fierbinți.

Compatibilitate

Sistemele de pardoseli industriale Ucrete® sunt compatibile cu betonul și este nevoie de doar câteva îmbinări, cu excepția celor aflate deja în substrat. Sistemele industriale epoxidice au o performanță termică diferită de beton și au nevoie de mai multe îmbinări. 

Substrat și Aplicare

Pardoselile Ucrete® au o toleranță bună la apă și pot fi instalate peste o șapă de beton veche de minim 7-10 zile, unde concentrația de apă este sub 5%. Pardoselile epoxidice au nevoie însă de amorsă, strat de bază, mortar și substanțe etanșate.

Așadar sistemele Ucrete® se pot instala printr-un singur pas, fără primer, strat egalizator sau etanșant, în timp ce pardoselile industriale epoxidice au nevoie de mai mulți timpi de aplicare, de uscare și de etanșare, întregul proces fiind de durată.

Mai mult decât atât, sistemele Ucrete® nu miros, nu sunt toxice, nu pătează și nu provoacă reacții alergice la contact, în timp ce unele sisteme epoxidice conțin solvenți care pot prezenta pericol de alergii pentru aplicatori.           

Costuri

Costul pentru pardoselile Ucrete® este competitiv și pornește de la 52 euro per m2 pentru minim 100mp, iar prețul manoperei este mai mic grație timpilor reduși de instalare.

Deși pardoselile epoxidice au un preț foarte bun, prețul de instalare poate fi mai mare datorită frecventei etapelor necesare instalării acestora.

De peste 10 ani instalăm pardoseli potrivite oricărui mediu de lucru, pentru orice necesitate, de la pardoseli clasice, la cele sportive sau sisteme care răspund unor nevoi speciale, cu proprietăți antistatice sau antibacteriene, cât și cele mai frumoase pardoseli decorative.

Pardoselile industriale Ucrete® de la BASF pot fi folosite cu succes în depozite, service-uri auto, garaje sau parcări auto, pe linii de producție și asamblare electronică, chimică, precum și pe linii de producție și prelucrare a alimentelor și băuturilor șamd. Pardoseala este aplicată în formă lichidă, deci nu există riscul formării unor pori sau găuri mai târziu.

preț pardoseli industriale

De asemenea, fiecare pardoseala industrială are cerințe diferite, în funcție de locație sau de sarcina care trebuie suportată, acestea fiind determinate de către managerul de proiect împreună cu echipa Concrete Art!

Când ai nevoie de un sfat avizat și de o echipă specializată în instalarea de pardoseli industriale, decorative și/sau sportive, apelează cu încredere la Concrete Art! Sună-ne la ☎️ 0722 586 386 sau scrie-ne la office@concreteart.ro!