You are here:

Pardoseli industriale

Sisteme complexe de pardoseli industriale

Pardoseli protectoare, pentru condiții excepțional de dificile

GALERIE IMAGINI

Ce sunt pardoselile industriale?

Sistemele de pardoseli aplicate în spațiile industriale sunt cele mai încercate suprafețe din clădirile sau halele respective. Acestea trebuie să suporte traficul și uzura mecanică constantă, precum și să prevină daunele cauzate de o serie de factori precum lichide corozive, temperaturi ridicate sau impactul puternic. Dacă pardoseala nu poate face față stresului specific industriei în care este folosită, atât forța umană, dar și spațiul respectiv este în pericol.

Echipa Concrete Art instalează pardoseli industriale, epoxidice sau poliuretanice folosind performantele sisteme BASF, care oferă o personalizare pentru medii industriale supuse unor cerințe zilnice foarte dificile. Pardoselile industriale asigura un proces de muncă fără probleme, sigur pentru angajații tăi, condiții de producție ideală și un mediu de lucru plăcut și confortabil.

În general, pardoselile industriale sunt supuse unor șocuri mecanice, chimice, termice și de orice altă natură și trebuie să îndeplinească standarde legale stricte de sănătate și siguranță.

Sistemele Concrete Art de pardoseli industriale sunt proiectate pentru a se potrivi condițiilor specifice ale oricărei categorii precum service-uri, garaje și parcări auto, linii de producție și asamblare electronică, chimică, linii de producție și prelucrare a alimentelor și băuturilor, depozite, șamd.

Instalăm pardoselile potrivite pentru orice necesitate, de la pardoseli industriale clasice la pardoseli speciale cu proprietăți antistatice sau antibacteriene și pardoseli decorative.

Datorită rezistenței ridicate la uzură și la substanțe chimice, pardoselile noastre industriale vor face față cu ușurință traficului greu, echipamentelor mari, abraziunii sau substanțelor chimice dure. Sistemele noastre unice de pardoseală protejează mediul de lucru împotriva descărcărilor electrostatice, în special în mediile de lucru unde încărcările de electricitate pot spori riscul de explozie sau de defectare a echipamentelor.

Fiecare pardoseala are cerințe diferite: împrejurimile, locația din cadrul clădirii și sarcinile suportate determină solicitări specifice care sunt aproape unice – de la spațiile de producție la spațiile de depozitare, coridoarele de serviciu și spațiile pentru accesul publicului. Sistemele de pardoseli fără îmbinări de la BASF, instalate de Concrete Art sunt aplicate în formă lichidă și pot fi adaptate la cerințele individuale ale fiecărui proiect în parte. În plus, se potrivesc perfect, rezistând timp îndelungat.

Ce sisteme de pardoseli industriale există?

Există o serie de provocări cu care se confruntă arhitecții, inginerii și proiectanții atunci când trebuie să aleagă tipul potrivit de pardoseală industrială. Având în vedere elemente de construcție numeroase care trebuie selectate și specificate pentru fiecare proiect, este nevoie de un expert în diferitele tipuri de pardoseli industriale și în avantajele fiecăruia în diferite situații.

Cum știi să alegi soluția potrivită dintre pardoselile din rășină epoxidică, poliuretanică sau acrilică, care creează o suprafață perfect antiderapantă, rezistentă la substanțe chimice sau cu pori închiși?

Spații de producție supuse sarcinilor mecanice

În cazul industriilor care necesită manipularea și depozitarea încărcăturilor grele, alegerea pardoselii potrivite poate preveni daunele cauzate de astfel de încărcături. Selecția depinde de tipul de sarcină: rezistența la sarcini grele, cum sunt cele care apar în spațiile de depozitare sau încărcări mecanice constante, cum sunt cele din halele de producție și zonele cu trafic.

La Concrete Art există soluții pentru ambele tipuri de aplicații și multe altele. Pardoselile pe bază de rășini poliuretanice absorb sarcinile mecanice mai bine, datorită durității și rezistenței lor. Pentru încărcările ridicate, sistemele de pardoseli pe bază de rășini epoxidice sunt mai potrivite. Acestea au o rezistență mare la presiune și abraziune și pot chiar să suporte sarcini grele permanente.

Pardoseli industriale supuse sarcinilor mecanice și chimice

Câteodată este nevoie de o singură picătură pentru a deteriora iremediabil o pardoseală. În spațiile de producție și procesare unde se folosesc sau unde se depozitează acizi sau baze puternice, este nevoie de o suprafață omogenă care nu doar că protejează împotriva petelor, dar are și o rezistență mare la factori chimici, mecanici și termici. În plus, aceste spații necesită folosirea unor soluții cu temperatură ridicată pentru curățare și dezinfectare.

Echipa Concrete Art folosește sistemele Ucrete de la BASF pe bază de beton poliuretanic, care au o serie de proprietăți care le fac ideale pentru spațiile supuse unor tensiuni și sarcini speciale. Pardoselile Ucrete au o rezistență extraordinară la tensiuni mecanice, chimice și termice. Temperaturile între –40°C și +130°C și substanțele corozive cum sunt acizii organici și solvenții nu afectează în nici un fel pardoselile speciale Ucrete pentru industria alimentară. În funcție de cerințele de rezistență la alunecare, acestea se pot personaliza pentru a asigura o activitate sigură și eficientă.

Pardoseli-industriale-supuse-sarcinilor-mecanice-și-chimice

Pardoseli industriale antistatice

În spațiile unde sunt procesate gaze sau solvenți sau în care sunt produse materiale sub formă de pulbere, cea mai mică scânteie cauzată de o descărcare electrostatică nedorită poate duce la o explozie. Pardoselile care previn încărcarea electrostatică atunci când se pășește pe ele, pot reduce acest risc.

Experții Concrete Art pot instala sisteme de pardoseli antistatice durabile pentru industrii cu cerințe strict definite, precum camerele sterile pentru procese de producție foarte sensibile, cu standarde de curățare strictă în scopul prevenirii contaminării.

Pardoseli industriale pentru depozite

Spațiile de depozitare reprezintă începutul și sfârșitul lanțului de producție. Aici sunt stocate materiile prime înainte de a fi introduse în procesul de producție, dar ți produsele finite care așteaptă să fie livrate. Pardoseala acestor spații de depozite este supusă unor sarcini dificile cauzate de mutarea continuă și staționarea materialelor grele, fapt ce determină o presiune semnificativă.

Pentru o alegere corectă, primul lucru care trebuie identificat este tipul și volumul de trafic anticipat pentru podea. O pardoseală a unui depozit unde există un trafic cu stivuitoare pe tot parcursul zilei are nevoi diferite față o cameră de depozitare dintr-un magazin mic de vânzare cu amănuntul care trebuie să suporte un trafic pietonal aleatoriu.

Echipa Concrete Art folosește sisteme de pardoseli diferite, cu o durată de viață lungă garantată, chiar și în condiții de trafic ridicat. În plus, proprietățile autonivelante ale sistemelor folosite și suprafața lor omogenă creează un strat de pardoseală la nivel, fără obstacole sau adâncituri, pentru operațiuni sigure și fără probleme.

Pardoseli industriale pentru spații de expoziții

Consumatorii sunt din ce în ce mai atrași de zonele de producție, de a vedea standuri de produse exact în locul unde sunt fabricate. Cum prima impresie contează, o pardoseală atractivă poate influența o experiență plăcută și confortabilă, care respectă cele mai înalte standarde ale industriei.

Datorită numărului mare de culori și modele disponibile, pardoselile Concrete Art pot transforma orice amenajare interioară, cu cerințe ridicate de stil și confort. Sistemele de pardoseli folosite permit încorporarea cu ușurință a culorilor, siglelor sau a texturilor din identitatea vizuală a companiei. În plus, pot să confere o senzație confortabilă la mers și o atmosferă plăcută.

Pardoseli industriale pentru spații alimentare

Echipa Concrete Art instalează pardoseli atât pentru industria de producție și prelucrare a produselor alimentare și a băuturilor, dar și pentru bucătării, locuri unde se prepară și se mănâncă. În acest caz, pe podea pot ajunge cu ușurință lichide de diferite tipuri și ingrediente. Umezeala și grăsimea sunt foarte alunecoase, de aceea o pardoseală ușor de curățat, pe care se poate merge în siguranță chiar și atunci când este umedă este esențială în astfel de zone.

În funcție de scopul în care este folosit spațiul, există sisteme pe bază de rășini poliuretanice sau pe bază de rășini epoxidice, care datroită nisipului colorat încorporat în pardoseală asigură siguranța, chiar și atunci când pardoseala este este umedă sau murdară. Datorită gamei largi de culori disponibile, pardoseala face parte integrantă din decorul încăperii, iar suprafața fără îmbinări este ușor de curățat, fapt ce aduce costuri reduse de întreținere pe toată durata sa de viață.

Pardoseli industriale pentru subsoluri și camere tehnice

Cerințele pentru pardoseli în camerele tehnice și în subsoluri se referă în special la funcționalitate. La fel ca în cazul altor încăperi aflate în contact cu solul, există riscul expunerii la umezeală provenită din exterior. Sistemul de pardoseli BASF instalat de Concrete Art permite difuziunea vaporilor, fapt ce permite evaporarea   completă a umezelii din pardoseală. O parte din soluții se pot folosi și pentru  pentru protejarea eficientă a zidurilor subsolului.

Care sunt avantajele pardoselilor industriale Concrete Art?

  • Pardoseli omogene cu grosime variabilă
  • Se instalează rapid
  • Pardoseli continue, ideale pentru spații cu forme complexe
  • Pardoseli solide cu o suprafață cu proprietăți specialie personalizabile (antiderapante, proprietăți conductoare, rezistență mecanică ridicată, rezistență la agenți chimici, la șocuri termice, protecție ignifugă, proprietăți de acomodare a fisurilor statice, inodore, rezistente la decolorare, etc)
  • Pardoseli adecvate și pentru încălzire în pardoseală
  • Pardoseli netede sau sau rezistente la alunecare
  • Pardoseli rezistente la abraziune, cu o durată lungă de viață
  • Cheltuieli reduse de întreținere datorită curățării ușoare a suprafeței fără îmbinări
  • Cost scăzut pe întreaga perioadă de viață a pardoselii
  • Pardoseli ecologice, fără COV, cu certificări LEED.

Galerie Imagini: