You are here:

Pardoseli poliuretanice

Pardoseli poluretanice excepționale

Rezistente, confortabile, elastice, igienice, aseptice, fonoabsorbante, ignifuge

GALERIE IMAGINI

Ce sunt pardoselile poliuretanice?

Extrem de fiabile, economice, performante și versatile, pardoselile poliuretanice sunt o soluție apreciată, folosită de peste 80 de ani în amenajări, construcții, dar și în industria aviatică.

În primul rând, pardoselile poliuretanice sunt foarte rezistente, chiar incredibil de rezistente și robuste datorită faptului că sunt mai elastice și mai flexibile față de alte tipuri de pardoseli. Au în componență rășină poliuretanică, care are o excelentă rezistență mecanică, chimică, termică, este rezistentă la foc, impermeabilă (apă și vapori), are putere foarte mare de acoperire, timp redus de uscare si o mare versatilitate în general.

Elasticitatea ridicată a poliuretanului și rezistența sa sporită la abraziune conferă pardoselilor poliuretanice capacitatea de a-și păstra nealterat luciul, aspectul de nou, chiar și atunci când întră în contact cu materiale abrazive precum sticla, nisipul sau cimentul.

Se pot crea suprafețe neîntrerupte, fără rosturi, care își păstrează aspectul pe termen lung și care pe lângă rezistență și elasticitate, mai au și alte beneficii unice: sunt insonorizante, confortabile la mers și aseptice, adică nu permit dezvoltarea de germeni și bacterii nocive pentru sănătate. De asemenea, sunt ușor de curățat și de întreținut.

O parodoseală poliuretanică este confortabilă atât pentru statul în picioare, dar și pentru mersul pe jos. În plus, aceasta va reduce zgomotul pașilor și dispersia zgomotului pe orizontală și pe verticală se poate aplica în zone cu trafic pietonal ridicat sau în zone de lucru, pentru o gestionare mai bună a zgomotului ambiental.

Rășinile poliuretanice folosite de Concrere Art în componența pardoselilor instalate nu conțin substante nocive precum plumbul, staniul sau alte metale grele. După uscarea completă, suprafața pardoselilor nu conține și nu emite substanțe organice volatile care ar putea dăuna sănătății.

Toate pardoselile poluretanice instalate de echipa Concrete Art suportă sarcini mari și se adresează cerințelor pentru trafic mediu, greu și foarte greu. Soluția de pardoseli poliuretanice este oferită de BASF, unul dintre cei mai importanți producători de produse de acest tip din Europa.

Cu zeci de proiecte în România și străinătate, echipa Concrete Art instalează pardoseli poliuretanice în orice culoare, finisaje de o plinețe perfectă, ultra-mate, semi-mate, mate, semi-lucioase și lucioase, care se pot personaliza prin inserarea unor elemente decorative. Acestea se pot instala atât în interior, cât și în exterior, deoarece soluțiile BASF excelează prin flexibilitate, elasticitate, rezistență la fisuri și zgârieturi, robustețe și durabilitate față de factori extremi de orice tip, inclusiv raze UV, ciclurile îngheț-dezgheț, diferențe mari de temperatură șamd.

Unde se pot instala pardoselile poliuretanice?

Pardoselile poliuretanice se pot intala oriunde, atât în amenajări interioare și exterioare. În funcție de destinație, se poate personaliza atât design-ul, cât și funcționalitățile sale pentru a se aplica acest tip de pardoseli atât în spații rezidențiale, comerciale, publice, educaționale, în clădiri de birouri, hoteluri, clinici și laboratoare medicale, dar și în parcări, garaje și service-uri auto.

Clădiri publice, spații comerciale, spații de locuit

în special în zonele publice, prima impreie contează. Atât în hoteluri, magazine și unități comerciale, clădiri de birouri și/sau administrative, o pardoseală primitoare și confortabilă va crea acea impresia pozitivă, zi de zi, indiferent cât de mulți oameni o traversează. Pardoselile poliuretanice, nu sunt doar atractive, datorită design-ului, personalizabil în detaliu, pentru a transmite identitatea vizuală a organizației, ci îndeplinesc și o serie de cerințe funcționale, inclusiv absorbția sunetului la impact, reducerea zgomotului pașilor și un confort ridicat la mers. Suprafața omogenă și fără îmbinări, fără rosturi este ușor de curățat și de întreținut, fapt ce înseamnă economisirea de bani și timp.

Spații de educație&cercetare

Creearea unei atmosfere de studiu sănătoase și stimulante sunt bazele unei educații de succes. Pardoseala are un impact major, iar cea din poliuretan răspunde unor cerințe decorative și funcționale unice: grădinițe, școli, biblioteci, universități, coridoare, săli de expoziții, clase și laboratoare, toate sunt diferite. Sistemul de pardoseli poliuretanice fără îmbinări este aplicat în formă lichidă și poate fi adaptat cerințelor individuale ale fiecărui proiect în parte. Pardoselile realizate se potrivesc perfect și sunt rezistente timp de zeci de ani.

Clădiri de birouri, holuri, intrări, recepții

Pardoselile comerciale vor crea o atmosferă liniștită și calmă, pot spori productivitatea și vor crea un spațiu fără stres, fără poluare fonică, prin diminuarea zgomotului produs de activitățile zilnice.

Restaurante, baruri, pub-uri, hoteluri, în bucătării comerciale

Pardoselile din poliuretan creează suprafețe transparente sau colorate, rezistente la pete și la alunecare pentru bucătăriile comerciale. Ușor de curățat, au o gamă largă de culori, texturi și finisaje.

Producția & prelucrarea produselor alimentare și a băuturilor

Performanța pardoselii este esențială în instalațiile de procesare a alimentelor și a băuturilor. Aceste instalații nu au timp să se închidă pentru reparații și înlocuire, așadar podelele durabile și robuste sunt esenț Pardoseala din astfel de facilități trebuie să reziste la substanțe chimice puternice, la șoc termic și variația ciclică a temperaturilor, la curățare frecventă, lichide vărsate și la acizi organici. Pardoselele din poliuretan fac față tuturor acestor probleme și, deoarece sunt aseptice, pot proteja facilitățile împotriva bacteriilor și sunt parte a designului igienic în producția de alimente și băuturi.

Facilități de transport

Pardoselele poliuretanice sunt potrivite pentru aeroporturi, gări și terminale de autobuz, deoarece sunt rezistente la alunecare, ușor de întreținut, precum și rezistente la pete și la impact. Acest tip de pardoseli suportă atât traficul pietonal, dar și traficul mediu și greu. În plus personalizarea design-ului cu marcaje specifice poate crește inclusiv siguranța transportului în spațiul respectiv.

Clinci medicale, laboratoare, facilități medicale

Folosirea pardoselilor din poliuretan este indicată datorită capacității lor de a steriliza un spațiu și de a reduce zgomotul în cadrul acestor facilități. O opțiune mult mai rezistență față de podelele din linoleum sau a dalelor din vinil, acest tip de pardoseli sunt folosite în săli de operații, săli de așteptare pentru pacienți, cabinete, laboratoare, centre de recuperare, coridoare etc. De asemenea, sunt populare pentru design-ul lor impecabil, pentru opțiunea de a realiza marcaje direcționale, o atmosferă liniștitoare sau un aspect personalizat.

Service-uri auto, garaje, parcări

Parcările de orice tip, inclusiv cele multietajate, se diferențiază prin prezența unui număr ridicat de grinzi și a unui număr redus de stâlpi de susținere pentru eficientizarea spațiului, dar și un nivel de vibrații ridicat din cauza traficului de maș În cazul parcărilor supraetajate deschise, elementele structurale sunt supuse la diferențe mari de temperatură, la ciclul îngheț-dezgheț, la radiații UV șamd. De cele mai multe ori suportă o greutate constantă, cu încărcare doar pe timpul zilei. Toate acestea, inclusiv dilatarea și contractarea plăcilor de beton, favorizează apariția fisurilor, care se pot adânci din cauza sărurilor de degivrare folosite în timpul sezonului rece. Sistemele de protectie a pardoselilor pentru service-uri auto, garaje și parcări dezvoltate de BASF și instalate de Concrete Art se adresează tuturor acestor solicitări: sisteme elastice, cu capacitatea de acomodare a fisurilor și sisteme rigide, fără capacitate de acomodare a fisurilor.

Cum se aplică pardoselile poliuretanice?

Înainte de a alege orice soluție de pardoseală, echipa Concrete Art va evalua suprafața pentru a determina cel mai adecvat sistem, în baza stării substratului, a utilizării spațiului sau a vârstei clădirii. Astfel, se stabilește procedura de pregătire pentru o aderență perfectă. Aceasta poate include pregătirea mecanică prin sablare, șlefuire sau îndepărtarea cu ajutorul ciocanului pneumatic sau a altor unelte.

Unul dintre avantajele sistemului de pardoseli BASF provine din aplicarea lor în formă lichidă. Aceste produse sunt ușor de folosit și permit o procesare rapidă și un timp de instalare redus substanțial, fapt ce economisește timp și bani. Structura multistratificată a acestor sisteme de pardoseli le conferă un grad ridicat de versatilitate.

În general, se aplică o amorsă care stabilește o legătură de tip monolitic cu substratul, apoi stratul de bază, o rășină autonivelantă aplicată în formă lichidă, care va determina proprietățile mecanice ale pardoselii și stratul final, care asigură o suprafață atractivă, rezistentă la zgârieturi și oferă o varietate de posibilități de decorare.

Pardoseli poliuretanice

Galerie Imagini: