Blogpardoseli scoli și spații educaționale

Ai nevoie de ajutor pentru a alege o pardoseală pentru o școală, o grădiniță sau orice alt spațiu educațional? De la creșe la universități, unitățile de învățământ au nevoie de soluții de pardoseli atractive, rezistente, care necesită un minim de întreținere și care sunt sigure și durabile. Durabilitatea, dar și igiena sunt extrem de  importante în zonele folosite de copii și adolescenți. La Concrete Art vei găsi soluții, adică pardoselile potrivite pentru orice mediu, inclusiv pentru spații cu rol diferit din același complex educațional.

Care sunt cerințele pardoselilor destinate spațiilor de educație și cercetare?

Elevii și profesorii petrec o parte însemnată din zi la școală, respectiv la serviciu. Tocmai de aceea, este foarte important ca mediul înconjurător să fie unul confortabil și sănătos, potrivit cu activitățile desfășurate. Cercetătorii au realizat un studiu și au ajuns la concluzia că mediul înconjurător reprezintă un factor esențial pentru elevi, cu impact direct în îmbunătățirea motivației, precum și în stimularea creativității.

Chiar dacă nu pare la prima vedere, pardoseala unei săli de clasă poate juca un rol foarte important. Spre exemplu, copiii de grădiniță se pot juca adesea direct pe podea, iar elevii din clasele primare ale școlilor mai au obiceiul de a se așeza pe pardoseală și de a o folosi drept zonă de relaxare sau chiar ca suprafață de lucru. Tocmai din acest motiv, sălile de clasă ar trebuie să fie dotate cu podele igienice, care nu atrag și rețin microbii, care arată însă excelent.

pardoseli scoli

Concrete Art instalează pardoseli care se încadrează perfect în tipar. Soluțiile pentru pardoseli Concrete Art nu sunt doar atractive și frumos colorate, ci și utile și funcționale, ideale pentru mediul educațional. De asemenea, pot fi utilizate și cu sisteme de încălzire prin pardoseală, o tehnică din ce în ce mai des întâlnită în casele, bucătăriile și școlile moderne.

Datorită rășinilor din care este realizată, pardoseala poliuretanică se caracterizează printr-o rezistență extremă, fiabilitate, dar și prin flexibilitate. De asemenea, aceasta și-a dovedit eficacitatea de-a lungul timpului, reușind să facă față cu brio unor condiții de uzură deosebite. Fiind o soluție pe cât de economică, pe atât de performantă, pardoseala poliuretanică a fost folosită cu succes în foarte multe domenii de activitate, precum clădiri publice, spații comerciale, spații de locuit, spații de educație și cercetare, clădiri de birouri, holuri, intrări, recepții, restaurante, baruri, pub-uri, hoteluri, în bucătării comerciale, în instalațiile de producție și prelucrare a produselor alimentare și a băuturilor, în facilitățile de transport, în clinci medicale, laboratoare, facilități medicale, precum și în service-uri auto, garaje sau parcări.

Pardoseala poliuretanică are și avantajul de a putea fi instalată direct pentru majoritatea podelelor existente și este, de cele mai multe ori, mai bună și chiar mai rezistentă decât clasicele podele din lemn, parchet laminat sau gresie. Un alt avantaj, observat de cei mai mulți dintre cei care au optat pentru pardoseli poliuretanice, ar mai fi și faptul că oferă o mare comoditate la mers și că pot fi aplicate într-o mare diversitate de culori.

Întrucât aspectul unei camere este foarte mult influențat de designul și de culoarea podelei, Concrete Art poate instala pardoseli poliuretanice închise la culoare, care vor oferi camerei un aspect confortabil, dar și podele deschise la culoare pentru un aspect mai plăcut. De asemenea, datorită rezistenței sale ridicate, acest tip de pardoseală are capacitatea de a-și păstra luciul pentru mai mult timp, implicit și aspectul de nou.

Iată câteva motivele și nevoile școlilor sau ale spațiilor educaționale, pe care le acoperă soluțiile de pardoseli poliuretanice:

Pardoseli Rezistente

Pardoseala poliuretanică este o alegere potrivită pentru o școală, implicit pentru o sală de clasă. Traficul este moderat, iar aspectul decorativ este un plus pentru studenții care își vor desfășura activitatea în acea încăpere.

Aceste podele sunt aproape indestructibile, pentru că sunt special proiectate să reziste uzurii intense. Acestea suportă sarcini mari și fac față cu succes atât traficului mediu, cât și celui greu sau foarte greu. Fiind foarte rezistentă și ergonomică, acest tip de podea poate fi adaptat în funcție de destinația locației, pentru a se putea potrivi perfect cu specificul acesteia. Un alt avantaj pe care pardoseala poliuretanică îl prezintă este capacitatea de se putea integra armonios cu orice decor, precum și cu mobilierul existent.

pardoseli interior și exterior

Pardoseli igienice

Pardoselile instalate de Concrete Art încorporează tehnologia antimicrobiană și antifungică, ceea ce ajută la păstrarea unui mediu mai curat și mai sănătos, precum și a unui aer mai purificat, proprietăți care le transformă în alegerea perfectă pentru mediul educațional. De asemenea, materialele folosite pentru a crea aceste sisteme de pardoseli nu conțin substanțe nocive sau metale grele, iar după uscarea completă, nu emit niciun fel de miros sau compuși volatili organici care să dăuneze sănătății.

Concrete Art folosește materiale fără COV (compuși organici volatili), ceea ce înseamnă că sunt ideale pentru instalarea podelelor pentru interior, cu precădere a celor în care învață și se joacă copiii.

Pardoseli cu acustică bună

În momentul în care într-o încăpere se află mai multe persoane, nivelul zgomotului produs de acestea poate fi destul de mare. Acest lucru este cu atât mai valabil în cazul sălilor de clasă sau al spațiilor unde își petrec timpul copiii și adolescenții.  Însă, grație materialelor de calitate din care este creată podeaua poliuretanică zgomotul este atenuat pentru a se menține un mediu de învățare corespunzător. Acest lucru înseamnă că, atunci când mai multe persoane poartă o discuție concomitent, acestea se pot auzi și înțelege mult mai ușor.

Încă un factor important este faptul că pardoselile poliuretanice sunt la fel de confortabile indiferent dacă stai în picioare sau dacă mergi, iar această proprietate va reduce și dispersa orice fel de zgomot pietonal sau ambiental.

Pardoseli economice

Având o viziune clară și printr-o planificare riguroasă, cu pardoselile poliuretanice instalate de echipa Concrete Art poți economisi sume importante de bani. În timp ce pardoselile obișnuite pot avea un cost de întreținere destul de mare, podeaua poliuretanică se curăță rapid și cu ușurință, iar costul pentru acest proces este unul mult mai redus.

Pardoseli cu instalare rapidă

Podelele poliuretanice se instalează, în general, foarte rapid, în timpul vacanțelor de vară, în scurtele pauze dintre semestre sau chiar și în timpul școlii, dacă spațiul nu este folosit, datorită materialelor din compoziție care acționează și se usucă foarte rapid. În medie, este nevoie de aproximativ 3-4 zile pentru a acoperi o suprafață de 100 m2.

Timpul de aplicare depinde de complexitatea și tipul de instalare. În cazul unei reamenajări sau restaurări, poate fi nevoie de câteva zile în plus, necesare pentru evaluarea și pregătirea bazei de lucru. Mai mult decât atât, podelele sunt instalate de echipa Concrete Art, care va asigura un finisaj de înaltă calitate, conceput să reziste ani de-a rândul.  Soluțiile noastre de pardoseli se pot instala atât în interior, cât și în exterior, deoarece sunt rezistente la fisuri și zgârieturi, sunt robuste și nu sunt afectate de acțiunea razelor UV, a ciclurilor îngheț-dezgheț, precum de diferențele mari de temperatură.

Soluțiile BASF instalate de Concrete Art pentru pardoselile complexului educațional Olga Gudynn

În momentul în care unul dintre clienții noștri alege să instaleze un sistem de pardoseli poliuretanice sau de orice alt tip, echipa Concrete Art oferă consultanță  gratuită referitoare la tipul de sistem potrivit pentru suprafața deținută, criteriul principal fiind starea substratului bază, nevoile specifice precum și domeniul de activitate a spațiului. Orice proces de instalare presupune o etapă de curățare a bazei, a aplicării unei amorse, un strat de bază, apoi a celui final.

Pentru pardoselile din liceul Olga Gudynn am folosit gama de materiale BASF, deoarece a fost nevoie de amenajarea unei suprafețe de aproximativ 3000 mp, formată din: săli de clasă, grupuri sanitare, holuri, birouri, cantină, bibliotecă, sală de arte, terasă șamd. Fiecare spațiu a avut nevoile sale specifice.

pardoseala scoli, licee, spații educaționaleAm optat pentru soluția BASF MasterTop 1325 pentru spațiile comune, precum holurile principale, scările, care funcționează foarte bine și pentru săli de spectacole sau de prezentări. Prin acest sistem se creează o pardoseală estetică, elastică, confortabilă la călcare și insonorizantă. De asemenea, sunt disponibile mai multe variante de culori și modele, ceea ce ne-a oferit libertatea de a crea un spațiu exact cum și l-au dorit beneficiarii, împreună cu echipa de design. În plus, se pot crea suprafețe antiderapante, antibacteriene, în funcție de zona și destinația pardoselii. Formula BASF MasterTop 1325 este gândită și recomandată nu doar pentru școli, licee, universități sau grădinițe, ci și pentru clinici, restaurante, birouri, săli de spectacole, cantine, hoteluri, magazine, mai ales că rezistă la trafic pietonal intens.

Pentru sălile de cursuri și grupurile sanitare ale liceului Olga Gudynn am folosit gama MasterTop 1324, un sistem poliuretanic impermeabil, rezistent la șocuri mecanice sau chimice, care poate fi utilizat cu succes în spații atât cu trafic intens, cât și cu cel supus unor sarcini ridicate. Sistemul creează o suprafață continuă, fără îmbinare și fără rosturi, fiind ușor de curățat și rezistent la abraziuni. Are emisii reduse de COV și capacitatea de acomodare a fisurilor de până la 0.9 mm. Printre avantajele sale se numără aplicarea rapidă și ușoară, costuri reduse pentru mentenanță, curățare ușoară și se aplică perfect în zonele care au o geometrie complexă, inclusiv pe asfalt.

pardoseli poliuretanice

Ambele sisteme BASF au fost sigilate de echipa Concrete Art cu gama MasterTop TC 417 W, un sigilant poliuretanic antibacterian extrem de eficient, aplicat ca strat final. Finisajul pe bază de apă este elastic și foarte stabil la raze UV. De asemenea, are emisii reduse de COV și poate fi și incolor sau pigmentat.

Rolul sigilantului este de a crea pardoseli rezistente împotriva zgârieturilor. Când este aplicat corect ajută, crește și îmbunătățește rezistența la fisuri și uzură. Vâscozitatea sa redusă conferă o aderență bună pe straturile neporoase pe care este aplicat, iar pardoseala creată se curăță și se întreține ușor.

Când ai nevoie de pardoseli decorative ori industriale, pentru amenajări interioare și/sau exterioare, care să fie rezistente, să arate și să se comporte excelent în timp, apelează la serviciile Concrete Art! Scrie-ne pe office@concreteart.ro sau sună-ne la ☎️0722.586.386 sau la ☎️0723.824.989!