You are here:

Pardoseli sportive

Pardoseli sportive pentru interior și exterior

Gazon sintetic, Parchet sportiv, Dale modulare, Suprafețe hard, Soluții PVC

GALERIE IMAGINI

Ce sunt pardoselile sportive?

Lumea sporturilor este foarte diversă nu doar din cauza diferențelor între disciplinele sportive, dar și din cauza tipurilor de suprafețe utilizate pentru fiecare activitate sportivă. Mai precis, pardoselile joacă un rol esențial în sport.

Toate sporturile presupun un anumit tip de efort fizic, iar accidentările sunt întotdeauna o preocupare majoră, atât pentru sportul de perfromanță, cât și pentru sportul de masă. Unul dintre cele mai eficiente moduri de prevenire a accidentărilor este asigurarea pardoselii potrivite de interior sau exterior, pentru fiecare disciplină în parte.

Există anumite tipuri de pardoseli sportive, realizate special pentru a asigura absorbția șocurilor, precum și o suprafață potrivită pentru a asigura desfășurarea perfectă a activităților pentru fiecare disciplină sportivă în parte, indiferent de locul unde se desfășoară.

Multe discipline sportive, precum precum handbalul, baschetul, voleiul, luptele libere, gimnastica sau dansul spotriv se joacă în interior. În momentul alegerii unei pardoseali sportive de interior, este necesară evaluarea destinației sale finale.

Pardoselile de tip hardwood sunt potrivite pentru săli de sport școlare, săli care sunt folosite pentru baschet și volei, dar în cazul sălilor de sport unde se practică și alte sporturi, poate fi mai potrivită o pardoseală poliuretanică sau din PVC.

Tipuri de pardoseli sportive

Gazon sintetic

În comparație cu gazonul natural sau alte sisteme de gazon artificial, gazonul sintetic instalat de Concrete Art reprezintă cea mai bună investiție, indiferent dacă obiectivul este reprezentat de costuri reduse, siguranța sportivilor, performanța și durabilitatea terenului sau dorința de a alege soluții prietenoase cu mediul.

Gazon sintetic fotbal

Gazonul sintetic pentru terenurile de fotbal este un gazon special destinat doar fotbalului datorită lungimii firului de iarbă, de 50mm sau 60 mm, pentru a asigura o performanță optimă.

Gazonul sintetic este de tip monofilament sau fibrilat și este realizat din polietilenă, necesitând pentru montare de un strat suport de tip: placă de beton armat, asfalt de 10-15 cm sau balastru compactat de 20-25 cm.

Gazonul sintetic pentru fotbal instalat de Concrete Art permite folosirea sa pe toată perioada anului, deoarece rezistă la temperaturi cuprinse între -35 și 60 de grade Celsius, fără să aibă nevoie de o întreținere specială. Este rezistent la razele UV, la utilizare intensivă, fiind impregnat cu latex pentru rezistență la smulgere. Este certificat FIFA ** și se poate folosi atât pentru competiții din prima ligă, competiții naționale, școlare, locale sau de agrement.

Gazon sintetic multisport

Gazonul sintetic multisport este destinat terenurilor pe care se practică mai multe  tipuri de sporturi (fotbal, handbal, baschet, tenis, volei), precum terenurile de sport ale școlilor, bazelor sportive, parcurilor șamd. În aceste situații, gazonul artificial multisport este cea mai bună opțiune pentru acoperirea terenului, atât din punct de vedere calitate-preț, cât și utilitate. Gazonul artificial multisport trebuie să aibă o grosime mică, între 15 mm și 25 mm.

Montajul acestui tip de gazon sintetic se realizează fie pe un strat de beton, fie pe asflat sau piatră compactată de min 20-25cm. Avantajele acestui tip de gazon: sunt că se poate folosi fără întreruperi, indiferent de condițiile meteorologice, că nu necesită o întreținere specială, precum utilaje sau anumite condiții de umiditate și că este rezistent la raze UV, nu se decolorează și are un aspect foarte apropiat de gazonul natural, fiind însă extrem de rezistent la uzură.

Gazon sintetic ornamental

Una dintre cele mai economice soluții pentru amenajările interioare și exterioare este gazonul sintetic ornamental, care se poate monta atât pe orizontală, cât și pe verticală și are o durată de viață între 15 și 20 de ani! Datorită faptului că are o densitate mare și un aspect natural este din ce în ce mai întâlnit atât în parcuri, grădini, diferite spații interioare sau exterioare din hoteluri, școli, spații de birouri, instituții, balcoane, terase sau diverse alte proiecte.

Gazonul artificial ornamental instalat de Concrete Art imită foarte bine iarba naturală, nu are nevoie de condiții de umiditate sau o întreținere specială și își păstrează calitățile vizuale sau fizice pe toată perioada anului, pe toată durata sa de viață. Nu se decolorează la razele UV, permite uscarea rapidă și drenajul apei și este plăcut la atingere, fapt ce permite montarea sa inclusiv în jurul locurilor de joacă ale copiilor, în grădinițe sau locuri de divertisment pentru cei mici.

Parchet sportiv pentru interior

Majoritatea sălilor de sport au parchet din lemn. Parchetul este cel mai comun tip de pardoseală pentru sporturi de interior și reprezintă aproape întotdeauna pardoseala preferată pentru terenurile de baschet. Acest tip de pardoseală este durabil și plăcut din punct de vedere estetic, cu opțiuni nesfârșite de personalizare, inclusiv culorile și logo-urile fiecărei echipe în parte.

O sală de sport trebuie să îmbunătățească performanța tuturor atleților care îi calcă pragul, indiferent de disciplina sportivă practicată. Cu cât atletul este mai greu, cu atât este nevoie de o absorbție mai mare a șocurilor, necesară pentru a preveni eventualele accidentări generate de impact.

Cele mai multe pardoseli din sălile de sport au instalat din acest motiv un sistem care ajută la absorbția șocurilor. Parchetul sportiv instalat de divizia sportivă Concrete Art  este format din mai multe straturi, precum stratul de spumă absorbantă, placajul de lemn și stratul de lemn tare și este rezistent la abraziune, zgârieturi și detergenți, datorită lacului cu rol de protecție cu care este acoperit.

Structura sa asigură o bună absorbție a șocurilor, datorită proprietăților de deformare verticală pe întreaga suprafață. De asemenea, parchetul sportiv permite instalarea de marcaje specifice.

parchet sportiv interior

Pardoseli sportive din poliuretan

Nu toate suprafețele sportive sunt la fel. Betonul și lemnul, atunci când sunt instalate și întreținute într-un mod neadecvat pot deveni alunecoase și periculoase pentru jucători. Suprafețele alunecoase împiedică mișcarea și pot provoca accidente și leziuni. Pardoselele de înaltă calitate din poliuretan fără întreruperi au o caracteristică antiderapantă, ceea ce înseamnă că sportivii vor putea performa la maxim, fără teama de a cădea și de a se răni, mai ales în timpul unei preluări a mingii de jos (pentru volei) sau a unei schimbări bruște de direcție (pentru badminton sau baschet).

Pardoseliule poliuretanice sportive sunt unele dintre cele mai durabile tipuri de pardoseli sportive de interior, deoarece pot face față impacturilor produse de sportivi sau de echipamente și reprezintă singurul tip de pardoseală care poate trece neobservat din punct de vedere estetic.

Acest tip de pardoseală sportivă este este comun în sălile de sport polivalente și în alte facilități sportive unde se joacă mai multe sporturi diferite. Podelele din poliuretan sunt, de asemenea, foarte personalizabile și sunt ideale pentru orice tip de sală de gimnastică, centru de sport sau sală de fitness.

Caracteristicile sale excepționale asigură folosirea suprafeței din poliuretan pentru o varietate de evenimente sportive. De asemenea, aceste pardoseli pot fi utilizate și pentru alte ocazii, cum ar fi petreceri, concursuri de dans, diferite evenimente, deoarece nu sunt afectate de nici de tocurile înalte, nici de elementele de mobilier care sunt aduse cu ocazia acestor evenimente.

Piste atletism

Tartanul este una dintre pardoselile pe bază de poliuretan preferat pentru pistele de atletism. Permeabil, aplicat în dublu strat, rezistent la raze UV, protejează foarte bine articulațiile sportivilor și nu se exfoliază deoarece se montează prin turnarea straturilor în mod succesiv.

Piste jogging

Sistemele pentru piste de jogging și biciclete din parcuri sau orice alte zone din exterior sunt din ce în ce mai populare la nivel mondial datorită faptului că locuitorii din zonele urbane caută tot mai mult oportunități de a face sport afară, însă caută variante mai blânde cu articulațiile decât asfaltul.

Divizia sportivă Concrete Art oferă sisteme de trasee in dublu strat din poliuretan, pentru diferite activități care răspund necesităților și care pot fi instalate direct pe asfalt sau betonul existent.

Chiar și în cazul în care nu există un substrat similar oferim soluții alternative care pot fi instalate ca un sisteme complete în zone precum facilități hoteliere, terenuri de golf, parcuri sau chiar pasarele pe plajă.

Dale de cauciuc

Dalele de cauciuc pot fi folosite atât în interior, cât și în exterior, inclusiv în zone comerciale cu trafic ridicat. Reprezintă un tip de pardoseală foarte rezistent, oferind o suprafață durabilă, ușor de curățat, potrivită pentru medii cu trafic intens, unde este necesară protecția în caz de impact precum săli de sport, subsoluri, săli de recreație, grădinițe, locuri de joacă din interior sau exterior sau zone utilitare.

În funcție de tipul dalelelor de cauciuc folosite, dacă sunt instalate corespunzător și în mediul potrivit, acestea pot rezista și 20 de ani în condițiile unei mentenanțe realizată confrom instrucțiunilor.

Cu toate că sunt foarte rezistente, creează o suprafață moală, plăcută la mers, care absoarbe șocurile. În general, cu cât pardoseala din dale de cauciuc este mai groasă, cu atât va fi mai moale, fapt ce o recomandă în cazul locurilor de joacă, unde copiii de toate vârstele se pot juca în siguranță.

Dalele de cauciuc pe care le folosim sunt realizate din cauciuc reciclat tip SBR, sunt rezistente la uzura și ușor de montat, iar curățarea se face cu apa sau detergenti cu Ph neutru. Se pot monta pe strat de nisip compactat sau placă de beton.

Dalele au dimensiuni de 500×500 mm sau 600×600 mm și o grosime de 20 sau 30mm. Bordurile au o dimensiune standard de 500x200x38 mm.

Pardoseli sportive din PVC

Pardoselile sportive din PVC sunt o soluție eficientă pentru interior, pentru acoperirea podelelor din sălile de sport. Nu doar că sunt atrăgătoare din punct de vedere al costurilor mici de întreținere pe termen lung, dar și din punct de vedere estetic, pentru că se pot crea multe tipuri de finisaje.

De asemenea, se potrivesc și în zonele cu umiditate ridicată, deoarece pardoselile din PVC conțin un strat elastic, cu destinație sportivă și vinil, care este rezistent la apă. Alte pardoseli sportive, precum lemnul sau parchetul de tip hardwoord pot fi afectate de umiditate ridicată sau de contactul prelungit cu apa.

Datorită faptului că timpul de instalare al podelelor sportive din PVC este cu mult redus față de o pardoseală tradițională din lemn, acest fapt va reduce atât costurile, cât și timpul de inactivitate al sălii de sport.

Pardoselile din PVC au o mare absorbție la șoc și o aderență superioară,  asigurând un rebound perfect al mingii de joc, fiind recomandate pentru jocul de handbal și volei (clasa I sportivă) și jocul de baschet (clasa II sportivă). De asemenea, reprezintă o suprafață ideală și pentru alte sporturi (sporturi de contact, fitness, etc.) sau alte activități (jocuri școlare, dansuri, etc.)

Aceste pardoseli sunt igienice și asigură podele fără germeni și bacterii și de aceea se pot instala în grădinițe, cabinete medicale, cabinete de kinetoterapie sau săli de fitness.

Dale modulare din polipropilenă

Dalele modulare din polipropilenă au fost proiectate și dezvoltate pentru a îmbunătăți performanța sportivă în aer liber. Designul inovator al plăcilor și sistemul unic de închidere în șase puncte creează o suprafață de joc fără întreruperi, care permite un rebound consecvent al mingiilor și o suprafață confortabilă, ce îndeamnă la joc.

Dalele modulare conțin polipropilenă copolimer (PPC) care le protejează împotriva ruperii lor în timpul jocurilor de intensitate mare, în timp ce stabilizatorii UV și aditivi anti-oxidanți incluși protejează dalele împotriva decolorării și a deteriorarii acestora.

Diviza sport ConcreteArt folosește doar dalele care au un sistem revoluționar de blocare prin prinderea în 6 puncte, fapt ce asigură o instalare perfectă a dalelor, menținând suprafața plană, fără denivelări sau dale care ies în relief, care se mișcă și/sau ies din covorul creat.

Studiile au demonstrat faptul că dimensiunea dalelor de 25,73 x 25,73 cm este cea optimă pentru a asigura perfromanța maximă. În plus, datorită îmbinărilor și a mecanismului de fixare al dalelor ce permite o ușoară mișcare laterală, dar și flexia verticală, se creează o suprafață pe care se pot juca în siguranță inclusiv persoanele care au probleme cu durerile de spate, de genunchi sau de articulații.

Aceste dale modulare sunt diponibile și în varianta pentru interior, pentru role sau pentru exterior, în scopuri multiple: se pot folosi atât în turnee de stradă, la concerte sau evenimente, deoarece previn alunecarea și asigură o temperatură constantă joasă la nivelul solului față de alte tipuri de pardoseli, care se încing semnificativ la căldură.

Suprafețe Hard

Suprafețele hard se referă în general la suprafețele sau pardoselile rigide pe care se joacă sport, în special terenurile de tenis, care sunt realizate din materiale robuste, precum suprafețele din asfalt sau beton acoperite cu material acrilic pentru o sigilare perfectă a suprafeței și pentru realizarea unui anumit grad de aderență, în funcție de nevoile sportului practicat.

Suprafețele acrilice creează pardoseli unice, care oferă un rebound constant și precis al mingii, o rezistență excelentă și asigură o performanță a jocului la nivel înalt, atât în ​​condiții de umezeală, cât și în caz de suprafață uscată. Terenurile acrilice au caracteristicile unui teren dur, cu textura și amortizarea unei suprafețe moi, ceea ce le face sigure și potrivite pentru toți jucătorii.

Sistemele de pardoseli hard acrilice instalate de diviza sportiva Concrete Art sunt potrivite pentru a crea zone de patinaj, piste de plimbare și alte terenuri sportive polivalente, cum ar fi terenuri de tenis și terenuri de baschet. Oferă proprietăți de amortizare de lungă durată pentru un confort optim al sportivilor. Unul dintre avantajele majore ale pardoselilior hard acrilice este că acestea necesită o întreținere minimă.

Așadar, dacă ai nevoie de orice sistem de pardoseală pentru un teren de sport de interior sau exterior, nu ezita să ne contactezi! Suntem experți în pardoseli sportive și suntem pregătiți să îți oferim consultanță, soluții de proiectare, dar și instalarea propriu-zisă a pardoselii potrivite de care ai nevoie, precum și soluții pentru reparația pardoselilor sportive existente și întreținerea acestora.