You are here:

Pavaje decorative

Pavaje decorative Sassoitalia®

Pavaje decorative din marmură pentru exterior

GALERIE IMAGINI

Ce sunt pavajele decorative?

Noile tehnologii de construcții, sistemele inovative și ingeniozitatea echipelor de constructori transformă banalele pavajele decorative în suprafețe mult mai interesante și mai versatile din punct de vedere estetic, dar la fel de economice și chiar mai durabile.

Pavajele decorative Sassoitalia® conțin un amestec de agregate naturale precum pietricele sparte, zdrobite și granule de marmură cu margini colțuroase, de origine italiană, de 5/8 mm sau 8/12 mm, amestecate în ciment, la care se adaugă pigmenții minerali Color Mix pentru un efect decorativ special.

Cele 5 culori standard Ideal Work Color Mix devin 10 sau mai multe atunci când baza de ciment gri este înlocuită cu ciment alb parțial sau alb complet. Poți alege variante mai deschise la culoare pentru perioadele calde din vară, pentru a crea suprafețe mai răcoroase sau culori mai închise, pentru a atrage căldura.

Pavajele decorative SassoItalia® au nevoie de o grosime de turnare de doar 2,5-3 cm. De aceea, acest finisaj pentru exterior are o adaptabilitate excepțională, care îl recomandă pentru reamenajarea sau recondiționarea pardoselilor existente.

Adâncimea de expunere a agregatului poate fi controlată de echipa de construcție Concrete Art, pentru a crea un aspect mai mult sau mai puțin dramatic, conform preferințelor tale. Agregatele pot fi spălate sau se poate folosi piatră spartă pentru o rezistență superioară la alunecare.

Se poate aplica peste straturi suport care nu prezintă probleme structurale, precum sistemele de hidroizolație, beton sau șapă. Pavajul decorativ Sassoitalia® se poate instala inclusiv peste beton proaspăt turnat, mai ales în cazul suprafețelor mici.

Pardoselile pentru exterior SassoItalia® sunt impermeabile, dar nu au și rol hidroizolator. De asemenea, sunt rezistente la razele UV și la intemperii, aplicându-se atât pe orizontală, dar și pe zone cu scări, trepte și contratrepte.

La Concrete Art granulele de marmură folosite în orice pardoseală pe care o instalăm sunt importate de la cele mai bune cariere de marmură din Italia. Aceste granule de marmură sunt deja procesate, în sensul că sunt deja spălate, uscate și tratate cu diferite soluții anti-praf.

În caz de nevoie sau la cerere, se pot aplica tratamente suplimentare, precum este tratamentul de îmbrăcare cu rășină specială a marmurei, direct în fabrica distribuitorului italian. Procesul implică ca granulele de marmură să fie acoperite cu o rășină-tratament, ce le conferă strălucire și nu permite eliberarea prafului. Tipul de rășină este selectat ținând cont de destinația finală a pavajului decorativ.

Din punct de vedere al rezultatului estetic obținut, combinațiile de culori si efecte sunt fără sfârșit. Acest tip de pavaje decorative permite folosirea tuturor tipurilor de agregate și pietricele mixte cu cei 5 pigmenți Colour Mix și ciment alb sau gri. De asemenea, prin adaptarea îmbinărilor și folosirea diferitelor culori de agregate și a culorilor este posibilă inserarea unor decorațiuni personalizate de diferite tipuri.

Cât de rezistente sunt pavajele decorative Sassoitalia®?

Pavajele decorative Sassoitalia® sunt tratate cu sigilanți de protecție speciali, care inhibă praful, împiedică pătrunderea umezelii și garantează longevitatea aspectului și durabilității deoarece suprafața instalată rezistă la intemperii. Sigilanții speciali protejează, de asemenea, de efectele ciclurilor de îngheț/dezgheț sau de contactul cu apa sărată. În funcție de cerințele fiecărui proiect în parte, aceste tratamente pot fi aplicate rapid de către echipa de constructori la încheierea lucrărilor. Este recomandat, in funcție de trafic, ca o dată la doi ani să fie repetată aplicarea tratamentului de protecție prin resigilarea suprafețelor.

În plus, datorită durabilității și a efectului antiderapant, pavajele decorative se pot utiliza pentru proiecte diferite precum căi de acces și parcări private, terase sau zonele care împrejmuiesc piscina, alei de grădină, scări, garduri, zone pietonale publice precum falezele, străzile, esplanadele și piețele, locurile de joacă și divertisment, pasaje, trotuare, piste pentru biciclete, alei etc.

Care sunt avantajele pavajelor decorative Sassoitalia®?

  • Rezistență mare la trafic mediu și greu
  • Preț accesibil
  • Varietate foarte mare de finisaje&efecte estetice
  • Suprafață prin care nu trece apa.
  • Design flexibil – posibilitatea aplicării de culori diferite, modele si logo-uri, etc.
  • Instalare rapidă
  • Întreținere ușoară, durată de viață mare
  • Stabil la efectul razelor UV: nu îngălbenește, nu își modifică culoarea

Cum se aplică pavajele decorative Sassoitalia®?

Primul pas în aplicarea pavajelor decorative este pregătirea suprafeței prin procedee mecanice, apoi procesul continuă cu aplicarea liantului, a amestecului de marmură și alte agregate, finisarea și netezirea suprafeței, aplicarea unei soluții pentru pavaje, spălarea suprafeței și aplicarea unei alte soluții pentru protecție și etanșare perfectă.

Ulterior, se mai pot aplica diferite tratamente suplimentare de protecție în funcție de nevoile specifice ale fiecărei lucrări în parte. De cele mai multe ori însă, pașii enumerați sunt suficienți pentru obținerea unui finisaj care arată excelent și se menține impecabil în timp.

Galerie Imagini: