You are here:

Șapă autonivelantă

Șapă autonivelantă pentru amenajări interioare

GALERIE IMAGINI

Ce este șapa autonivelantă?

Șapa autonivelantă este utilizată în pregătirea suportului pentru majoritatea tipurilor de padoseli de interior, pentru a crea o suprafață netedă și perfect nivelată. Șapa autonivelantă poate fi folosită pe o varietate de subtraturi, inclusiv beton, pământ, plăci existente sau podele din lemn.

În timp, pardoselile pot deveni neuniforme din cauza multor factori, dar mai ales ca urmare a fisurilor și a umezelii. Indiferent dacă este nevoie de nivelarea unei podele sau este nevoie de înlocuirea completă a acesteia, cel mai probabil va fi necesară instalarea unei șape autonivelante.

În general, se recomandă utilizarea sa în zonele în care podeaua se scufundă sau are nevoie de umplere. Anumite tipuri de șapă se folosesc și pentru pregătirea suportului în cazul în care există încălzire prin pardoseală.

Echipa Concrete Art instalează șape autonivelante la interior, pentru corectarea și  nivelarea conformă a diferențelor de planeitate, cuprinse între 3 și 30mm, atât pe straturi suport noi sau deja instalate, folosind formula Ultraplan Maxi de la Mapei.

Datorită conținutului său de ciment cu priză și hidratare rapidă, nisip, rășini și aditivi speciali, șapa autonivelantă se poate instala în zone unde este nevoie de rezistență ridicată la trafic și sarcini grele, inclusiv pe suprafețele cu încălzire prin pardoseală.

Formula Mapei utilizată de Concrere Art, Ultraplan Maxi se transformă atunci când este combinată cu apă într-un mortar fluid, usor de lucrat, cu caracter autonivelant, cu aderență mare la suport și întărire rapidă. Aplicându-se în grosimi de până la 30mm pe strat, nu prezintă contracții dimensionale, crăpături sau goluri. Se întărește rapid și are o mare rezistență la comprexie, flexie și abraziune.

Diferitele finisaje pentru pardoseală se pot aplica doar după ce șapa s-a uscat complet. Timpul de uscare depinde atât de grosimea stratului turnat, cât și de temperatura și umiditatea din aer, dar și de gradul de absorbție al stratului suport.

Care sunt beneficiile folosirii șapei autonivelante?

  • Șapa autonivelantă este o pulbere de ciment modificat, astfel încât nu are nevoie de volume mari de apă pentru a fi amplasat corespunzător.
  • Se poate utiliza pentru a crea suprafețe netede, plane, cu rezistență foarte mare la compresie.
  • Se poate instala pe substrat de beton, lemn, placaj, ceramică, piatră naturală sau magnezit
  • Rapid și ușor de instalat
  • Reducerea costurilor de reparație
  • Produs hipolaergenic, fara COV.

Cum se aplică șapa autonivelantă?

Pregătirea substratului înainte de tunarea șapei este un pas extrem de important. Acesta trebuie să fie uscat, solid, fără bucăți de material care se desprind, praf, vopsea, ceară, grăsime, ulei rugină sau urme de ipsos.

În cazul sustraturilor pe bază de ciment poate fi nevoie de sablarea, șlefuirea sau perierea suprafeței înainte de aplicarea șapei sau chiar de consolidarea prin impregnarea cu anumiți primeri. Fisurile și crăpăturile din straturile de beton se acoperă înainte cu rășină, iar straturile anhidirite se tratează în prealabil cu diferite amorse.

Pentru că fiecare substrat nou sau existent are caracteristicile sale unice, pentru a asigura succesul proiectului tău, este nevoie de o echipa profesionistă de constructori, care pot evalua și pregăti corespunzător fiecare substrat înainte de aplicarea șapei autonivelante.

Dupa prepararea amestecului conform instrucțiunilor, acesta este gata de folosire, aplicându-se într-un singur strat în grosime de la 3 la 30mm, cu ajutorul unor instrumente specifice, în funcție de destinație, pentru a evita formarea bulelor și a crea o suprafață uniformă, fără imperfecțiuni.